Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadovoljan suradnjom Hrvatske

Brammertz: Žrtve zločina imaju pravo na pravdu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni haški tužitelj Serge Brammertz u srijedu je pozvao nacionalna pravosuđa u regiji da procesuiraju zločine počinjene nakon operacije Oluje i na Kosovu, koji su utvrđeni tijekom haških suđenja.

Osvrćući se na "brojne reakcije o sposobnosti Suda da zadovolji pravdu" nakon oslobađajućih presuda u predmetima "Gotovina i Markač" i "Haradinaj, Balaj i Brahimaj" Brammertz je u redovitom godišnjem izviješću Vijeću sigurnosti UN-a u New Yorku glavni haški tužitelj Serge Brammertz rekao je da "nema sumnje da su ozbiljni zločini utvrđeni tijekom suđenja i da žrtve tih zločina imaju pravo na pravdu".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Smeta mu i Zakon o ništetnosti Brammertz zabrinut jer su hrvatski dužnosnici nastavili glorificirati osuđene generale Slika nije dostupna Glavni haški tužitelj i Hadžiću Brammertz pozdravio Hadžićevo uhićenje

>> Hrvatski generali i Haradinaj oslobođeni zbog pritiska Zapada?

"Stoga potičem nacionalna pravosuđa u regiji da se nastave boriti protiv nekažnjivosti, uključujući jačanjem regionalne suradnje", poručio je Brammertz.

Glavni haški tužitelj ocijenio je suradnju Hrvatske, Srbije i BiH s njegovim uredom zadovoljavajućom. Upozorio je da je pravosuđe u BiH suočeno s gomilanjem neriješenih slučajeva ratnih zločina te je pozvao da se poduzmu sveobuhvatne mjere za njihovo rješavanje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene