Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Računovotkinja puštena

Bračnom paru Pevec određeno 48 sati pritvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bračni par Pevec, osumnjičen za gospodarski kriminal, zadržan je u pritvoru na 48 sati, a računovotkinja Barišić je nakon saslušanja puštena.

Sve tri saslušane odgovorne osobe grupacije Pevec osumnjičene su za kaznena djela gospodarskog kriminaliteta, dvije su zadržane na 48 sati, a jedna je nakon saslušanja puštena na slobodu, rekla je istražna sutkinja Župansijkog suda u Bjelovaru Antonija Bagarić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sud odredio novo vještačenje Peveci ostaju na slobodi Slika nije dostupna Otvorio dušu novinarki Nove TV Pevec: Tvrtka ne bi propala da nije bilo krize

Neslužbeno se doznaje da je zadržan bračni par Pevec, a računovotkinja Dragica Barišić puštena na slobodu. 'Dvije su osobe zadržane na 48 sati, a u tom će periodu državni odvjetnik predložiti istražni postupak te tek tada istražni sudac odlučuje o pritvoru. Svo troje inkriminiraju kaznena djela iz gospodarskog kriminaliteta', objašnjava istražna sutkinja Bagarić.

Odluka o tome hoće li biti pritvoreni očekuje se u petak. Nakon gotovo dvadeset sati kriminalističkog istraživanja u Policijskoj upravi bjelovarsko-bilogorskoj, Višnja i Zdravko Pevec te računovotkinja grupacije Pevec Dragica Barišić privedeni su u četvrtak na Županijski sud u Bjelovaru gdje ih je istražna sutkinja Antonija Bagarić ispitivala.

Prva je privedena računovotkinja Dargica Barišić oko 21 sat, a nešto kasnije stigli su odvojeno i Višnja i Zdravko Pevec. Policija je na Sud donijela veliku količinu dokumentacije, a neslužbeno se doznaje da je riječ o papirima koji potvrđuju nezakonite transakcije u iznosu od 17 milijuna kuna.

>> Prisjelo im pjevanje: 'Izgubili su kontrolu'

>> Višnja policiji kuhala kavu: 'Od radnika su radili roba'

>> Pevecovi privedeni pred istražnu sutkinju

Iz Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske u kratkom priopćenju izvijestili su o tome da su djelatnici kriminalističke policije nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja utvrdili postojanje osnovane sumnje da su tri odgovorne osobe tvrtki Pevec d.o.o. Bjelovar i Pevec Transporti d.o.o. Bjelovar počinile kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti kao i pomaganje u počinjenju kaznenog djela. Policija je podigla kaznenu prijavu protiv svo troje uhićenih.

Iz odvjetničkog ureda Jakovljević, koji zastupaju Pevecove, poručili su kako nemaju komentara i kako su im njihovi klijenit zabranili da istupaju u javnost. (Hina/ Mi. Dr.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene