Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opet bez imena

Pevecovi privedeni pred istražnu sutkinju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Višnja i Zdravko Pevec privedeni su istražnom sucu.

Na konferenciji za novinare u Bjelovaru večeras u 23 sata policija je izvijestila da su osobe uhićene tijekom istrage u Pevec grupi izvedene pred istražnog suca Županijskog suda u Bjelovaru, no ni ovoga puta nisu službeno govorili o imenima. Privođenje je uslijedilo nakon višemjesečne kriminalističke istrage, kojom je utvrđena osnovana sumnja u počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti iz čl. 337 st. 4 u vezi sa st.1 KZ-a., kao i pomaganje u počinjenju tog kaznenog djela. Bračni par pred suca je dovezen u zasebnim automobilima. Pevecovi su zajedno s bivšom računovotkinjom iz grupacije Pevec sinoć privedeni u policiju. Noć su proveli iza rešetaka, a policija je jučer cijeli dan pretresala njihovo imanje.

Pročitajte i ovo Pirotehnika zaplijenjena u Splitu u Splitu Sukus velikog derbija: Policija objavila koliko navijača je privedeno i koliko pirotehnike zaplijenjeno Slika nije dostupna Istražnom sucu priveden Šibenčanin koji je pregazio Z. Bujasa

>> FOTO: Uhićeni Zdravko i Višnja Pevec

Policija je ranije priopćila da je uhitila 55-godišnjeg hrvatskog državljanina i dvije 48-godišnje državljanke RH iz grupacije Pevec pod sumnjom se da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti u gospodarskome poslovanju te pomaganja u tome kaznenom djelu. Večeras je policija na sud donijela veliku količinu dokumentacije, a neslužbeno se doznaje da je riječ o dokumentima koji potvrđuju nezakonite transakcije, u iznosu od 17 milijuna kuna.

Nakon saslušanja istražna sutkinja donijet će odluku o eventualnom pritvaranju čelnih ljudi jedne od najvećih trgovačkih tvrtki u Hrvatskoj, koja je nedavno završila u stečaju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene