Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policija u Lepoglavi ispitala Hrvoja Petrača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U lepoglavskoj kaznionici policija je tijekom poslijepodneva ispitala Hrvoja Petrača, potvrdio je njegov odvjetnik. Ispitan je na temelju izjava Zvonimira Hodaka koji ga je neizravno optužio da stoji iza ubojstva njegove kćeri Ivane.

Iako nisu bili pozvani na razgovor, u središtu policije, sinovi Hrvoja Petrača; Novica, Nikola i Rok, proveli su šest sati na ispitivanju. Podvrgnuti su poligrafskom testiranju, kojeg su, kako su rekli, uspješno prošli. 

Pročitajte i ovo Nožem usmrćen mladi Splićanin - 2 privedena trojica braće Nakon napada u Splitu ubojica je ostao pokraj žrtve držeći nož u ruci: Čuje se kako netko viče "zovi hitnu", a on samo stoji na mjestu Slika nije dostupna Nema informacija o ubojici, policija ispitala 150 osoba

Najstariji Petračev sin, Novica, mnogobrojnim novinarima nije želio otkriti o čemu su s policijom razgovarali tijekom dobrovoljnog ispitivanja.

'Prošao sam poligraf', bilo je sve što je o tome želio reći Novica Petrač.

Petračeve brinu neizravne optužbe Zvonimira Hodaka prema kojima je njihov otac Hrvoje Petrač odgovoran za likvidaciju 26-godišnje Ivane Hodak. Posjetili su ga u Lepoglavi, a na novinarsko pitanje kako njihov otac komentira slučaj Novica kaže:

'Nisam ja njegov glasnogovornik. A što može reći? U šoku je. Hoćete li 'sutra' kad uhvate ubojicu napisati, oprostite obitelji Petrač? Nećete!', rekao je Novica Petrač. 

>> Braća Petrač sama su tražila poligrafsko ispitivanje, Novica prošao?!

>> Likvidirana kći odvjetnika Zvonimira Hodaka

>> Policija razgovarala s 50-ak osoba, ubojice Ivane Hodak još ni traga

Policija će razgovarati i s Vladimirom Zagorcem, kojeg je danas u Remetincu posjetio njegov odvjetnik i otac ubijene Ivane Hodak, Zvonimir Hodak.

U policiji je dosad ispitano više od dvije stotine osoba, a zasad nema osumnjičenih.

'Svakim danom sve smo bliži otkrivanju ubojice, ali ne mogu nagađati koliko smo zapravo blizu', rekao je zamjenik ravnatelja policije Dubravko Novak.

Nagađa se da je mlada pravnica ubijena amaterskim pištoljem, ali oružje još nije pronađeno. Uoči komemoracije i pokopa, ubojstvom 26-godišnje Ivane ogorčena je i odvjetnička struka, pa pozivaju na jednosatni prekid rada sutra točno u podne.

'Biti će to mirni prosvjed u znak protesta za ovaj brutalni čin, kao i zbog porasta nasilja', rekao je iz Hrvatske odvjetničke komore Leo Andrais.

Obitelj Hodak policiji je dala rok. Ako uskoro ne pokažu rezultate istrage, najvjerojatnije će pokrenuti privatnu istragu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene