Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hvalevrijedna akcija

Brački ugostitelji odrekli se svojih napojnica i prikupili gotovo 31.000 eura za djecu s teškoćama u razvoju

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Stotinjak bračkih ugostitelja u humanitarnoj akciji "I euro jedan djeci je vrijedan" zajedno s ostalim donatorima prikupilo je gotovo 31.000 eura za više 90 djece s teškoćama u razvoju, priopćeno je u ponedjeljak iz udruge "Brački pupoljci".

U humanitarnoj akciji "I euro jedan djeci je vrijedan" stotinjak bračkih ugostitelja zajedno s ostalim donatorima prikupilo je gotovo 31.000 eura za više od 90 djece s teškoćama u razvoju. 

Pročitajte i ovo Marin Piletić Prezentiran paket prijedloga Piletić najavio izmjene zakona na sastanku Nacionalnog vijeća za umirovljenike: "Želimo dati jednake mogućnosti svima"

U humanitarnoj akciji sudjelovalo je više od 100 bračkih ugostitelja koji su se na jedan dan odrekli svojih napojnica u dobrotvorne svrhe, a građani i turisti su svoje dobrotvorne priloge uplaćivali na donacijski račun.

Ta se humanitarna akcija organizira na Braču po 11. puta, a ovogodišnjih 31.000 eura je dosad rekordan iznos.

"Ponosni smo na Bračane, ali i na turiste koji rado ostave koji euro više za 'Bračke pupoljke', rekao je ravnatelj Crvenog križa Brač Mate Mladina.

Pročitajte i ovo Škola u metrou - 7 Oko 1000 djece FOTO Školska godina počela je i u Ukrajini, no postoji jedna velika razlika: Da bi došli u učionice, moraju ići u podzemlje

Udruzi Brački pupoljci takve akcije puno znače jer svaka donacija znači više terapija za preko 90 njihovih štićenika iz svih općina na otoku. Ukupno je u 11 godina tom akcijom prikupljeno 140.000 eura, što je omogućilo 5200 sati terapija za bračku djecu s teškoćama u razvoju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene