Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bravo!

Stotine ugostiteljskih radnika s Brača svoje su napojnice donirali djeci s poteškoćama u razvoju

Predrasuda je da su stanovnici Brača škrti, ali nakon izvještaja reportera Dnevnika Nove TV Ivana Kaštelana ta će stigma, nadamo se, biti zauvijek riješena. Naime, stotine konobara i kuhara iz svih mjesta na otoku kompletan iznos subotnjih napojnica doniraju u humanitarne svrhe.

Umjesto u vlastiti novčanik, subotnje napojnice bračkih ugostitelja idu djeci s teškoćama u razvoju.

"Tri godine radim ovdje i svake godine sudjelujemo. Stvarno mi nije problem odreći se", poručuje konobarica Stella Šore. "Prvi put kad sam čula, rekla sam nećemo dirat ljudima u kruh. Ali oni su to od srca dali. Kad primite tako nešto od srca mi smo stvarno zahvalni", naglasila je Nela Gospodnetić iz Udruge Brački pupoljci.

Kovanice ili novčanice, nije bitno. U akciji za Bračke pupoljke prikupljeno je 110.000 eura. Jedanaesta je ovo godina akcije "Svaka kuna se računa", koja je nakon ulaska u eurozonu postala "I euro jedan djeci je vrijedan".

"Reakcije su od prve godine pozitivne. Ljudi su vidjeli da je akcija maksimalno transparentna. Ove godine smo u sto dvadeset ugostiteljskih objekata, u svakom smo mjestu na otoku Braču koji ima ugostiteljski objekt i na tu činjenicu smo posebno ponosni", kazao je ravnatelj Crvenog križa Brač Mate Mladina.

O akciji koja traje do 31. kolovoza obaviješteni su i turisti, a više o humanitarcima s Brača pogledajte u videu priloženom na vrhu teksta.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene