Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Petrov kazneno prijavio Todorića

"Ako je Todorić čist, onda neka institucije obave svoj posao, ako nije..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Božo Petrov dao je izjavu novinarima ispred Vlade nakon sastanka oko Zakona o postupku izvanredne uprave u kasnim večernjim satima. Potvrdio je pred kamerama da je podnio kaznenu prijavu protiv Ivice Todorića kao građanin.

"Što se tiče gospodina Todorića, ono što je već izašlo u medijima već pobuđuje sumnje pa ako je gospodin Todorić čist i sve u redu, neka institucije obave svoj posao. Ako nije, onda će se institucije baviti s njim.", poručio je Petrov na pitanje o kaznenoj prijavi protiv Ivice Todorića.

Pročitajte i ovo Slučaj Agrokor; ilustracija - 3 U slučaju Agrokor Hrvoj Šipek zatražila zaštitu zakonitosti vještačenja, Todorić: "Ovo je sramota za pravosudni sustav Hrvatske" Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno"

Petrov je rekao i da je obavijestio premijera Andreja Plenkovića o toj kaznenoj prijavi te da je na sastanku dogovoreno uvrštavanje Zakona o postupku izvanredne uprave na dnevni red sjednice Vlade u petak.

"Što se tiče gospodina Todorića, mi ne pravimo zakon zbog gospodina Todorića, nego da bismo zaštitili gospodarski sustav i radna mjesta. To je ono što je prioritet i to je ono što je najvažnije i to je razlog zbog kojeg će se donositi ovakav zakon, jer ne možemo dozvoliti da bilo koja kompanija u Hrvatskoj može toliko ugroziti gospodarski sustav, da radi nje možemo očekivati recesiju", rekao je Petrov.

Božo Petrov podnio je u četvrtak, kao građanin, kaznenu prijavu protiv Ivice Todorića i uprave Agrokora zbog sumnji u kazneno djelo lažiranja financijskih izvješća o poslovanju tog koncerna, potvrđeno nam je iz Mosta ranije u četvrtak navečer.

Petrov je večeras, u društvu Nikole Grmoje i Miroslava Šimića stigao u Banske dvore u svojstvu predsjednika Sabora, na sastanak s premijerom i članovima Vlade, oko usuglašavanja novog prijedloga zakona, koji će se sutra naći na dnevnom redu Vlade.

Riječ je o Zakonu o postupku izvanredne uprave.

Isto tako, ako Vlada usvoji prijedlog spomenutog Zakona na sjednici u petak, koja bi trebala početi u 15 sati i na kojou će vjerojoatno tijekom same sjednice biti uvršten taj Zakon na dnevni red, onda postoji mogućnost da Petrov sazove i izvanrednu sjednicu Sabora, kako bi se isti zakon što prije usvojio i stupio na snagu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene