Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon medijskih napisa

Petrov odgovorio na optužbe o kontaktu s Rusima oko Agrokora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Božo Petrov, predsjednik Mosta kazao je kako je očito da obitelj Todorić krivi njega za propast koncerna Agorokor.

Božo Petrov je obratio se javnosti nakon tvrdnji koje je izrekao Berislav Jelinić, glavni urednik tjednika Nacional.

Pročitajte i ovo Slučaj Agrokor; ilustracija - 3 U slučaju Agrokor Hrvoj Šipek zatražila zaštitu zakonitosti vještačenja, Todorić: "Ovo je sramota za pravosudni sustav Hrvatske" Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno"

"Todorić je nekoliko dana prije dobio poziv predstavnika ruske Sberbanke, koji mu je prenio pozdrave Bože Petrova koji jako lijepo govori o Agrokoru i Todoriću. Nakon još jednog dana ponovno su ga nazvali i rekli da je Božo Petrov tu i da su oni tu ako treba na bilo kakav način dodatno pomoći", rekao je Jelinić na N1.

"Znam da je obitelj Todorić mene doživljava krivcem za raspad svoga carstva pa me sada optužuju za veze s Rusima, iako su s tim Rusima godinama poslovali. To što su stvorili 40 milijarde kuna duga i što su ih podržavale političke elite HDZ-a i SDP-a, o tome se sada šuti. Očito se i obitelj Todorić uključila u lokalnu kampanju HDZ-a. Neka se za mene ne brinu, ja sam razgovarao s dobavljačima i zbog njih sam inzistirao da se u Vladi odgovori tema Agrokora", kazao je Petrov.

 Kazao je kako je za kritičnu situaciju u Agrokoru čuo od dobavljača nakon čega je u dva navrata pokušao razgovarati sa Zdravkom Marićem

"Kad mi ništa drugo nije ostalo, tražio sam od dobavljača da pošalju poruku Todoriću"

"Kad od njega nisam dobio odgovor, razgovarao sam s dobavljačima, u prvom navratu s gospođom Vidaković u Krašu. Nakon što sam dobio dodatne informacije tražio sam da se u Vladi otvori razgovor o tome. Tražio sam 20 dana, a govorili su mi da preuveličavam i da je situacija dobra. Kada mi ništa drugo nije ostalo, tražio sam od dobavljača da Todoriću pošalju poruku kako smo zabrinuti za situaciju u Agrokoru i da bismo voljeli s njim porazgovarati. Kako su dobavljači došli do Todorića i je li to bilo preko predstavnika Sberbanke, meni to nije bilo bitno", kaže Petrov.

"Kada su se moje tvrdnje oko financijskih izvještaja pokazale točne, dogodio se i razgovor s Todorićem gdje mu je Most jasno dao do znanja da neće dobiti 1,5 milijardu kuna. Prije tog sastanka razgovarao sam s dobavljačima, a nakon što smo dobili financijska izvješća, ja sam tri dana prije sastanka s Todorićem našao s gospodinom, mislim da je on direktor Sberbanke za Hrvatsku, gospodin Henjak. Jasno sam mu rekao da znamo da su financijska izvješća katastrofa i da Todorić mora početi razmišljati da izađe iz firme", poručio je Petrov.  Na novinarski upit da pojasni s kim je sve i u kojem trenu razgovarao, Petrov odgovara:

"Prvo sam razgovarao s dobavljačima, nakon toga sam dva puta pokušao razgovarati s Marićem. Nakon toga ponovno sam razgovarao s dobavljačima i potom opet pokušao razgovarati s Vladom. Kad to sve nije išlo, onda sam od dobavljača tražio da pošalju poruku da Vlada želi razgovarati", kaže Petrov.

"Todoriću sam rekao da država nije njegova samoposluga"

Dodao je kako je on osobno Todoriću rekao da "nema pravo na vlasništvo, da neće dobiti 1,5 milijardu kuna i da država nije njegova samoposluga".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene