Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Grbić nije u Hrvatskoj

Borovec: Policija će ispitati Polančecove optužbe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec izjavio je večeras da će policija ispitati optužbe koje je danas javno izrekao bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec te da te optužbe 'ne mogu biti zanemarene u krugu Ministarstva unutarnjih poslova', kao i da je sasvim sigurno da će Polančecove optužbe biti i tema razgovara Državnog odvjetništva i policije.

U izjavi koju je dao za javnu televiziju Borovec je napomenuo da će se, prema tome što će se dogovoriti na sastancima Državnog odvjetništva i policije, 'poduzeti daljnje aktivnosti i radnje kako bi se utvrdilo ima li išta utemeljenoga u tim optužbama'.

Na novinarsko pitanje kako komentira da je vrh policije odlazio u Vladu i izvještavao o kaznenoj prijavi protiv bivšega ministra obrane Berislava Rončevića, Borovec je odgovorio da to nije ništa neuobičajeno. Kada su posrijedi važna kriminalistička istraživanja, odnosno veliki slučajevi i velike afere, a posebice kad je u pitanju borba protiv korupcije i organiziranoga kriminaliteta, uobičajeno je da se u samoj finalnoj fazi i u samoj realizaciji tih kriminalističkih istraživanja neposredno prije no što o tome bude obaviještena šira javnost, obavijesti vrh države.

'Dakle, ne samo predsjednica Vlade, nego i predsjednik države jer oni su, između ostaloga, čelni ljudi države koji su odgovorni za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost i u tom smislu važne činjenice i važne aktivnosti moraju znati prije no što budu obznanjene široj javnosti, ali bez mogućnosti da utječu na sav prethodni postupak, dakle na objektivnost i kvalitetu kriminalističkih istraživanja', rekao je Borovec.

Pročitajte i ovo Privedeni ubojice Danke Ilić (2) Iz minute u minutu Osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo pognutih glava i u lisicama, zgrada pod opsadom policije Talijanska policija Zloporaba fondova EPPO radi punom parom: U tri EU članice uhićeno 17 osoba, zaplijenjen nakit, satovi, zlato

>> 'Šef policije mi je rekao da bi trebalo pisati anonimne prijave protiv SDP-a'

>> Karamarko Polančecu: Radi se o naivnoj konstrukciji

>> Milanović: Polančecove optužbe su vrlo ozbiljne!

Borovec je potvrdio da je o Polančecovim optužbama razgovarao s ravnateljem policije Oliverom Grbićem rekavši da je Grbić na službenome putu te da će se kasno večeras ili sutra rano ujutro vratiti u Hrvatsku. Dodao je da je Grbić upoznat s izrečenim optužbama te da je, rekao je Borovec, Grbić spomenuo da se radi o sasvim neutemeljenim optužbama.

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec najavio je da će se detaljniji razgovor o toj temi sasvim sigurno voditi po Grbićevu dolasku u Zagreb.

Bivši potpredsjednik vlade Damir Polančec na današnjoj je konferenciji za novinare ustvrdio da ga je ravnatelj policije Oliver Grbić u rujnu 2009. upozorio kako je protiv HDZ-ovih političara podnesen niz anonimnih kaznenih prijava te da bi vrh vladajuće stranke trebao uzvratiti podnoseći anonimne prijave protiv čelnika oporbenih stranaka.  (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene