Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovor na optužbe

Karamarko Polančecu: Radi se o naivnoj konstrukciji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz HDZ-a su na optužbe Damira Polančeca poručili da laže.

A prozvani ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko odbacio je otužbe bivšeg potpredsjednika Vlade.

'Radi se, po meni, o dosta naivnoj konstrukciji. Vi znate da su procesuirani uglavnom visoki čelnici. Onda ne znam otkud toliko prijava upravo protiv te vladajuće stranke', rekao je ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko. 'Neke anonimke su pomogle u rasvjetljavanju nekih događaja, a neke pripadaju košu za otpad. Anonimke mogu pisati i pripadnici HDZ-a i SDP-a, Marsovci. Ona je relevantna kad u njoj postoje elementi za istragu', dodao je Karamarko.

>> 'Šef policije mi je rekao da bi trebalo pisati anonimne prijave protiv SDP-a'

Podsjetimo, Polančec je odlučio podijeliti s javnosti što se događalo u ljeto 2009. godine kad je Ivo Sanader otišao s premijerskog mjesta. Rekao je da su čelnici policije 2009. godine zloporabili položaj i ovlasti jer su vrh HDZ-a izvještavali o istragama koje su se tada provodile protiv Berislava Rončevića i drugih visokopozicioniranih HDZ-ovaca.

Polančec je rekao da mu je Oliver Grbić rekao kako je policija zatrpana ozbiljnim prijavama protiv ljudi iz HDZ-a te kako bi vrh vladajuće stranke stoga trebao početi s anonimnim prijavama protiv članova oporbenih stranaka, primjerice Linića i Čačića.

Damir Polančec je izjavio kako je bio prisutan sastanku na kojem je Tomislav Karamarko, prije sjednice Vlade, o svim istragama obavještavao premijerku Kosor i vrh stranke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene