Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolja Hrvatska

Svoje vrijeme odvaja za one kojima je potrebna: "Znam da smo na pravom putu i to mi je samo poticaj"

Ana Lešina je fizioterapeutkinja i neuroterapeutkinja, ali i volonterka koja s istim žarom već godinama svoje vrijeme i znanje poklanja onima kojima to najviše treba. Priču o njoj napravila je reporterka Dnevnika Nove TV Lara Švigir.

Subote ujutro Ani Lešini već su gotovo 10 godina rezervirane za njih – osobe s intelektualnim teškoćama i oboljelima od Parkinsona.

"Znam da smo na pravom putu i to mi je samo poticaj i izazov da nastavimo", rekla je Ana, inače fizioterapeutkinja i neuroterapeutkinja.

Iz milja je zovu "Ana vježbalica", a znanje koristi kako bi im olakšala i obogatila život. Korisnike obilazi i u njihovim domovima te im je na raspolaganju kad god je zatrebaju. Na početku je i sama morala uploviti u svijet Parkinsona i puno naučiti, a vježbe za njih predano smišlja sama.

"Ja njima uvijek kažem da nije bitno kakav je, nego je važno da pokret postoji. Znam da njima to puno znači i znam da je teško živjeti s tom bolesti. Što je onda meni dati dva sata svog vremena?", istaknula je.

Pročitajte i ovo Proslava Nove godine u svijetu - 5 Predivni prizori Pogledajte kako izgledaju slavlja Nove godine u svjetskim metropolama

Iako im je prostor malen, snalaze se. Cijena privatnih rehabilitacija je visoka, pa obiteljima Anin rad puno olakšava. Uz posao, rad u smjenama, privatne obaveze, Ana priznaje da ima i boljih i lošijih dana, kako za nju, tako i za korisnike, ali nema toga što druženje i malo šale ne može riješiti.

"Onda to okrenemo na zezanciju. Nije nikad dolazilo u pitanje da ja ne održim svoje volonterske aktivnosti", napomenulo je.

Odlučno ističe da ona vikendima ništa ne gubi vikendima, nego baš suprotno - koliko daje, trostruko joj se, kaže, vraća. Zbog toga je Ana Bolja Hrvatska, a više o njezinoj priči možete pogledati u prilogu na vrhu članka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene