Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Knjige i školska oprema

Bliži se skupi početak školske godine!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velike obveze čekaju roditelje pola milijuna hrvatskih školaraca. Uz visoke cijene udžbenika, puno se troši i za ostalu opremu, školske torbe, bilježnice i odjeću.

Udžbenici se, srećom, mogu nasljeđivati iz godine u godinu, no s opremom kao što su pernice, bilježnice i olovke to nije tako. Ako u potrošni materijal pridodamo još i tenisice ili trenirku, onda su troškovi za prosječnu hrvatsku obitelj zaista veliki. Za cjelokupnu opremu svakog školarca potroši se najmanje od 1000 do 2000 kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija Plastične operacije Profesori u susjedstvu bijesni: Učenice ne mogu vježbati zbog implantata u stražnjici, a evo što rade dječaci Srednja škola u Samoboru Prekinuta nastava Drama u školi u Samoboru: "Djeca su masovno počela kašljati, digli smo na noge sve službe"

>> Počela groznica oko kupovine školskih udžbenika!

Naravno, ima i puno viših cijena, pa ako ste, primjerice, svome prvašiću namijenili najskuplji pribor, potrošit ćete čak 4000 kuna, a za starije još i više. Pripreme za novu školsku godinu su krenule.

No, uštedjeti se može na razne načine. 'Mi za roditelje, koji kod nas naručuju knjige, imamo kupon od 10 posto popusta za pribor, koji uključuje školske torbe, bilježnice, pernice', kaže Katica Hrenčević, prodavačica.

Za one koji su odlučili štedjeti, dobro će doći očuvana torba ili pernica od prošle godine. Ako su vaši školarci još i naslijedili udžbenike od lanjskih generacija, onda će vam biti potrebno kupiti bilježnice i pisaći pribor.

I tu se, prateći razne akcije, može doći do značajnih ušteda. A mnogi se za kupovinu još spremaju. Prave gužve, najavljuju prodavači, tek se očekuju.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene