Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plastične operacije

Profesori u susjedstvu bijesni: Učenice ne mogu vježbati zbog implantata u stražnjici, a evo što rade dječaci

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Predugi nokti, piercinzi, pa čak i implantati u stražnjici - sve su to razlozi zbog kojih učenice slovenskih škola ne žele ili ne mogu normalno vježbati, tvrde ogorčeni profesori tjelesnog.

U jednoj srednjoj školi u Ljubljani došlo je do svađe između profesorice i dviju djevojaka koje nisu mogle igrati odbojku jer su im nokti bili predugi. Profesorica je o incidentu obavijestila vodstvo škole, no postavlja se pitanje što škola može poduzeti kada se radi o uplitanju nastavnika u osobni izbor pojedinca.

Prema riječima Gregora Starca s Fakulteta za sport, dugi nokti, naušnice, pa čak i estetska kirurgija slobodan su izbor pojedinca, ali to vrijedi samo dok ti izbori ne ometaju proces učenja.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija "Makni se s ceste!" Kamiondžija poludio na vozačicu, blicao joj i trubio. Ona mu pokazala srednji prst i onda je nastao kaos...

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Udar na demokraciju Američki senatori dali vjetar u leđa oporbi u Srbiji: "Izbori nisu ni slobodni, ni pošteni"

"Znam ovaj posljednji slučaj među tinejdžerima, djevojka koja je imala implantat u stražnjici tražila je izostanak s tjelesnog. Zapravo je to apsurdno, kontraproduktivno", upozorava Starc.

Čak trećina slovenskih učenica razmišlja o plastičnoj operaciji, pokazalo je istraživanje koje je 2022. proveo Centar za sigurniji internet. I dok se neke djevojke odlučuju za ugradnju grudi i stražnjice, trendovima popušta i muški spol, piše 24ur.

Ilustracija Ilustracija (Foto: Getty Images)

"Dječaci mogu dobiti implantate koji im daju trbušne mišiće, to već postoji", kaže Starc.

Problem estetske kirurgije, piercinga i umjetnih noktiju kod djevojčica je i sigurnost učenica, naglašava ravnateljica Nives Počkar.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kamo otječe voda? Znatiželjna djevojčica (5) izazvala dramu: Morali su reagirati i vatrogasci, spašavali su je tri sata

"Igrale su odbojku, djevojčici je puknuo nokat i toliko se prestrašila da je pala i udarila glavom", prisjetila se Počkar.

I Starc i Počkar slažu se da bi u škole trebalo uvesti propise koji bi točno odredili kako se profesor može ponašati te što smije, a što ne smije u nastavi.

Pročitajte i ovo Vozačka dozvola Gen2 - 2 Gen2 Počelo izdavanje nove vozačke dozvole: Pogledajte kako izgleda

"Ako ulazite u neku ustanovu, u sustav, morate se pridržavati tih pravila, a ako se ta pravila i dogovore s roditeljima, jer ipak su roditelji odgovorni, onda bi se svi trebali pridržavati tih pravila", smatra Počkar.

Pravila bi štitila i od uplitanja roditelja u školski proces, dodaje Počkar, koje je posljednjih godina sve učestalije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene