Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj koji je podijelio Bjelovar

Sumnja na nesavjesno liječenje: Pritvoreni bjelovarski liječnik pušten na slobodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bjelovarski liječnik Davorin Diklić, osumnjičen da je zbog vlastitih pogrešaka skrvio smrt desetorice pacijenata i trojici teško narušio zdravlje, pušten je da se brani sa slobode pošto je bjelovarski Županijski sud danas prihvatio njegovu žalbu na odluku o istražnom zatvoru.

Osumnjičenom liječniku Županijski sud u Bjelovaru odredio je prošlog petka jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, no Izvaraspravno vijeće zaključilo je kako nema opasnosti da bi osumnjičeni time mogao ometatiti kazneni postupak, doznaje se od glasnogovornice tog suda Dajane Barberić-Valentić.

Nekadašnji vršitelj dužnosti ravnatelja bjelovarske Opće bolnice i bivši šef kirurgije, po riječima glasnogovornice više ne radi u bjelovarskoj bolnici i nije u kontaktu s liječnicima koji bi trebali biti ispitani u istrazi, a za koju je ključno vještačenje medicinske dokumentacije. Glasnogovornica je objasnila kako nije logično da bi Diklić mogao utjecati na te svjedoke pošto su oni pisali protiv njega peticiju.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru Nakon nereda na Poljudu privedeni navijači - 3 Nakon derbija Epilog nereda u Splitu: Uhićeno 16 navijača, među njima i maloljetnici

>> 'Doktor je otišao na godišnji odmor i ostavio me kao cucka!'

Izvanraspravno vijeće bjelovarskog suda istodobno nije prihvatilo argumente tamošnjeg županijskog odvjetništva koje je tražilo da se osumnjičeniku osim zbog utjecaja na svjedoke jednomjesečni istražni zatvor odredi i zbog opasnosti od ponavljanja nedjela.

Odvjetništvo nema pravo žalbe na sudsku odluku pa će se 50-godišnji bjelovarski liječnik, kojeg su neki mediji prozvali "doktor smrt" braniti sa slobode od optužbi kojima ga se tereti da je u duljem vremenskom razdoblju počinio više teških kaznenih djela protiv zdravlja ljudi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene