Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaznena prijava

Kako je od susjeda postao glavni osumnjičeni: Dnevnik Nove TV otkriva što je bio motiv za paljenje automobila osječke sutkinje

Aktualno Galerija Priveden osumnjičenik za požar na automobilu sutkinje, ilustracija - 4 Priveden osumnjičenik za požar na automobilu sutkinje, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr Policija u Osijeku, ilustracija - 3 Policija u Osijeku, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Policija u Osijeku, ilustracija - 2 Policija u Osijeku, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Policija u Osijeku, ilustracija - 4 Policija u Osijeku, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +5 Edita Roterbauer, glasnogovornica Galerija 1/10 >>
Policijska uprava Osječko-baranjska završila je kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje da je otvorenim plamenom zapalio parkirani automobil osječke sutkinje. Protiv njega je podignuta kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom.

Reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić u Osijeku je doznala sve detalje o uhićenju muškarca osumnjičenog da je zapalio automobil sutkinje.

"37-godišnji osumnjičenik za podmetanje požara maloprije je došao ovdje na Općinski sud u Osijeku. Prije njega stigao je i dežurni sudac istrage. On će ga tijekom večeri ispitati kroz nekoliko sati, a onda i odlučiti hoće li mu odrediti istražni zatvor. Takvu mjeru predložilo je općinsko državno odvjetništvo smatrajući da postoji mogućnost od ponavljanja istog kaznenog djela, ali i počinjenja težeg kaznenog djela", izvijestila je.

Pročitajte i ovo Zapaljen BMW u Osijeku - 6 Kolege osudile palež Sutkinji zapaljen automobil, susjedi u šoku: "Užas jedan, za Osijek nismo to očekivali"

Muškarac je na sud stigao s kaznenom prijavom za dovođenje u opasnost života i imovine. Po zakonu je za to predviđeno do pet godina zatvorske kazne.

"Neslužbeno doznajemo da se radi o muškarcu od ranije poznatom policiji i da je riječ o susjedu sutkinje koji je u nedjeljno jutro pod njezin automobil stavio zapaljeni predmet sa zapaljivom tekućinom", rekla je novinarka.

Muškarac je imao bizaran motiv koji nema veze s obavljanjem njezine službene dužnosti.

"Neslužbeno smo doznali da iza svega stoje neriješeni i narušeni međususjedski odnosi. Konkretno, njega je ljutilo što ona parkira na to jedno određeno parkirno mjesto", otkrila je Bešić Đukarić.

"Inače, zanimljivo je da to jutro kada je policija došla obaviti očevid, on je viđen među policajcima. Policija je s njim razgovarala u ulozi susjeda koji je možda nešto vidio. Krug se brzo zatvorio, suzio se upravo oko njega u roku od tri dana i uhićen je i od susjeda je postao glavni osumnjičeni."

Pročitajte i ovo Zapaljeni automobil u Osijeku - 4 copycat model Paljevine automobila sve učestalije, stručnjaci o vatrenom ratu: "To je na neki način poruka iz podzemlja", "Kriminalci imitiraju"

"Sumnja se osnovano da je 37-godišnjak 9. travnja oko 6 sati zapalio automobil u središtu grada. Požar su ugasili pripadnici JVP Grada Osijeka. Ozlijeđenih osoba na sreću nije bilo, a materijalna šteta je nastala od oko 30,000 eura. Osumnjičeni je priveden pritvorskom nadzorniku PU osječko-baranjske", rekla je glasnogovornica Edita Roterbauer.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene