Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Osvetnički udaraju''

Bivši savjetnik Petrova: "Most je izvršio samoubojstvo"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivica Relković, savjetnik Mostovaca, komentirao je reakciju Mosta nakon razrješenja njihovih ministara, kazavši da su ''izvršili samoubojstvo vlastitog koalicijskog potencijala''.

''Most je zapravo izvršio 'samoubojstvo' vlastitog koalicijskog potencijala na dugi rok! Borbeno napuštanje pozicija kao poruka svakom potencijalnom partneru da se pripremi na burnu suradnju ne osigurava nikakve šanse za ikakvog ozbiljnog partnera. Hoće li HDZ uopće uzeti u obzir Most treći put? Ne. A hoće li to htjeti probati SDP prvi put? Ne. Pa kome onda Most u slučaju novih parlamentarnih izbora uopće više može biti partner za formiranje Vlade? Nema trećeg takvog u Hrvatskoj. Most je nepoželjan koalicijski partner i desnoj i lijevoj opciji'', rekao je Relković u intrevjuu za Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Božo Petrov Briselske fotelje Petrov nakon odlaska Raspudića: "Iskreno mi je žao. Htio sam da svi budemo na listi" Marin Miletić O Bogu i ljudima Problemi u Mostu? Oglasio se Marin Miletić: "Uvjeren sam, bit će dobro"

''Ako se Most agresivnim finalima svojih dviju koalicija predstavio drugim političkim opcijama kao partner koji u slučaju raskida suradnje osvetnički udara svim sredstvima, tko će ga uopće htjeti 'isprobati' kao partnera? Je li Most sada sebi zapečatio sudbinu oporbene stranke na duže staze, čak i da opet ostvari dobre parlamentarne rezultate? Može li Most opstati kao stranka četiri ili osam godina u opoziciji? A čine ga dominantno nekarijerni političari koji nemaju takav dugoročni plan čekanja šanse za 'popravljanje' Hrvatske... Lako je biti trener Dinama u drugoj minuti utakmice, dok ti se čini da pri rezultatu nula-nula i s loptom u nogama kod zadnjeg veznog imaš sve u svojim rukama i nogama u srazu na Realom s kojim igraš. Trebaš zamisliti kako će izgledati 88. minuta ako si svoje igrače poslao na teren s porukom: 'Potucite' se svim sredstvima, improvizirajte, udarajte sa svih strana, to je jedina taktika koja vam je potrebna jer mi imamo 'srce', a oni su samo 'skupi plaćenici' '', kaže Relković.

Podsjetimo, na sjednici Vlade u četvrtak premijer Andrej Plenković razriješio je tri Mostova ministra Vlahu Orepića, Slavena Dobrovića i Antu Šprlju, nakon što nisu željeli glasovati za odluku Vlade kojom se odbija prijedlog za pokretanje povjerenja ministru financija Zdravku Mariću. To je otvorilo pandorinu kutiju u koalicijskim odnosima čije je zaoštravanje kulminiralo optužbom Bože Petrova u nedjelju da HDZ pokušava kupiti njihovog zastupnika Hrvoja Relkovića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene