Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zlouporaba položaja i ovlasti'

Bivši čelnici Kamenskog opet privedeni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednji direktor propale tekstilne tvrtke Kamensko Antun Crlenjak i Davor Vlajčević, predsjednik Nadzornog odbora te tvrtke i suvlasnik tvrtke Vilinske poljane - najvećeg dioničara Kamenskog, jučer poslijepodne su privedeni u zagrebačku policiju na kriminalističko istraživanje zbog sumnji u zlouporabu položaja i ovlasti.

Glasnogovornica MUP-a Jelena Bikić potvrdila je da su Antun Crlenjak, Davor Vlajčević i još tri osobe privedene zbog zlouporabe položaja i ovlasti, te poticanja i pomaganja u tim zlouporabama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jednomjesečni istražni zatvor Crlenjak i Vlajčević osumnjičeni da su oštetili proračuna za 14 milijuna kuna Slika nije dostupna Šteta od 15 milijuna kuna? Traži se istražni zatvor za bivše čelnike Kamenskog

Pojedinosti nije željela otkriti, dodajući kako je slučaj u nadležnosti zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva i kako kriminalističko istraživanje još traje.

Neslužbeno se doznaje kako se petorku sumnjiči da su zlouporabama počinili štetu od oko 15 milijuna kuna. Crlenjak i Vlajčević su već bili uhićeni krajem studenoga, no pušteni su na slobodu prije isteka 24 sata, koliko ih je policija imala pravo zadržati.

>> Bivšim čelnicima Kamenskog kaznene prijave

Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) podnio je protiv njih kaznene prijave zbog zlouporabe i poticanje na zlouporabu u kupnji dionica Dalte. Policija sumnja da je Crlenjak u dogovoru s Vlajčevićem od njega kupio dionice Dalte po cijeni značajno većoj od stvarne vrijednosti, čime mu je pribavio imovinsku korist u razlici između stvarne cijene i cijene po kojoj su kupljene dionice. Time je, sumnja policija, pribavljena i imovinska korist tvrtki Vilinske poljane. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene