Obavijesti Video Pretražite Navigacija
još jedna nevjerojatna priča

Bivša tajnica Ministarstva graditeljstva koja je srušila zid kuće susjedi u Novalji umjesto kazne dobila novi posao. I to kakav...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Možete li nekome srušiti kompletan zid na kući i proći bez ikakvih sankcija, pitanje je koje smo krajem listopada postavili u magazinu Provjereno. Sad se doista čini da možete, jer niti do danas nije pokrenut nikakav postupak protiv bivše glavne tajnice Ministarstva graditeljstva Nikoline Nežić, koja je nezakonito srušila zid kuće 81-godišnjoj vlasnici iz Novalje.

Nikolina Nežić smijenjena je odlukom Vlade s funkcije glavne tajnice Ministarstva graditeljstva na zatvorenoj sjednici, zbog skandala u kojem je u Staroj Novalji na otoku Pagu, na nezakonit način srušila zid kuće 81-godišnjoj vlasnici tijekom rušenja svoje stare kuće.

Pročitajte i ovo Ilustracija Noćna mora Vratila se s godišnjeg odmora, dočekala je demolirana obiteljska kuća: Srušena je greškom - "Bijesna sam i u šoku" Siniša Hunjak, Zagreb Srušena bez najave Otišao liječniku, a kad se vratio, dočekao ga šokantan prizor: "Pao sam kad sam vidio da mi je kuća uništena. Tu sam rođen"

Ne samo da za to nije odgovarala pravno već Jutarnji list doznaje da protiv nje nije pokrenut nikakav postupak, jer se ispostavilo da Nežić ipak nije glavna investitorica u radovima, u kojima je srušen zid kuće, već je to njezina sestra Iva Nežić Schwob.

I ne samo to, nego je Nežić dobila i novi posao, opet u državnoj upravi, na mjesto savjetnice ministra.

"Državna službenica Nikolina Nežić je, sukladno Sporazumu o trajnom premještaju, koji su sklopili ministar uprave Lovro Kuščević i potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar, po potrebi službe premještena s danom 1. siječnja 2018. godine iz Ministarstva graditeljstva u Ministarstvo uprave, na radno mjesto voditeljice Službe za sustav i nadzor državne uprave, Sektor za politički sustav i državnu upravu, Uprava za politički sustav i organizaciju uprave, na neodređeno vrijeme. Radi potrebe za obavljanjem poslova iz djelokruga Kabineta ministra, nakon spomenutog premještaja, raspoređena je na radno mjesto savjetnice ministra, na određeno vrijeme do dana prestanka mandata ministra", piše Jutarnji pozivajući se na odgovor iz Ministarstva uprave koji su dobili.

Čitava priča počela je kada je Krešimir Peranić zaprimio telefonski poziv i dobio informaciju koja mu je zvučala kao neslana šala - da ruše kuću njegove 81-godišnje bake u Staroj Novalji na Pagu.

Radovi u kojima mu je oštećena kuća prekinuti su idućeg dana dolaskom policije, a Peranić je tad doznao i ime investitora - Nikoline Nežić, sad već bivše tajnice Ministarstva graditeljstva te trenutne savjetnice ministra uprave Lovre Kušćevića.

Struka je još tad tvrdila da je situacija jasna i da Nežić bez potrebne papirologije nije smjela takvo što napraviti.

Slučaj je policija na kraju proslijedila zadarskom državnom odvjetništvu, koje ga tretira kao imovinsko-pravni spor, a na Peraniću je da dokaže nečiju odgovornost i pokuša dovesti kuću u prvobitno stanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene