Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U dva dana premašena mjesečna razina

KIŠOBRAN PRI RUCI - Vrijeme nam nosi i dobrih vijesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su ožujak, a posebno travanj na gotovo cijelom području naše zemlje bili poprilično sušni, izuzev Dubrovnika gdje je u ožujku ipak bilo viška kiše, ova posljednja dekada svibnja donijela nam je obilne oborine.

Najviše kiše do sad palo je u sjeverozapadnim i središnjim krajevima, zatim u gorskoj Hrvatskoj, ali i u Zadru. Gotovo u svim ovim mjestima u samo dva dana dostignuta je ili premašena mjesečna količina oborine za svibanj.

Pročitajte i ovo Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Stižu pljuskovi i grmljavina, a ponegdje je moguć i snijeg Ilustracija Zimsko vrijeme Stiže novi snijeg: Izdana upozorenja za dio Hrvatske

Obilnu kišu više ne očekujemo, premda ćemo i dalje biti pod prevladavajućim utjecajem ciklonalnog polja. Tlak će malo porasti, no po visini će i idućih dana iznad našeg područja kružiti vlažan, nestabilan zrak.

U nedjelju ujutro bit će uglavnom promjenjivo, s više ili manje oblaka, kako gdje: na Jadranu recimo manje, u gorju s druge strane više. Dobra je vijest da će i na kontinentu u nedjelju napokon biti barem kraćih sunčanih razdoblja. No, ne isključujemo mogućnost ni za povremeno kišu. Jutarnja temperatura, oko 10, a na Jadranu od 13 do 16 stupnjeva. U unutrašnjosti i dalje sjeverac, na moru istočnjak, nešto bure, na srednjem dijelu u početku i jugo.

Nevrijeme diljem zemlje: Obilne kiša uzrokuju poplave, tuča u Dalmaciji

Promjenjivo oblačno, sa sunčanim razdobljima, onako šaroliko vrijeme u kopnenom području zadržat će se i poslijepodne. Neće biti stabilno, tako povremeno može biti kiše, pa čak i grmljavine. Najviša dnevna temperatura očekuje se oko 20 stupnjeva. Za zapad to znači i 4, 5 stupnjeva toplije vrijeme nego danas.

I u gorju i na sjevernom Jadranu nastavit će se promjenjivo, nešto sunčanije pri tom bit će na moru. Ipak, i s kontinentalne i s morske strane Velebita još će biti mogućnosti za kišu, pljuskove i grmljavinu. Puhat će slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak, a najviša dnevna temperatura bit će oko 20 stupnjeva. U gorju ostaje svježije, između 14 i 17.

I u Dalmaciji slično, djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom, a opet, ponegdje je moguć i pokoji pljusak te grmljavina. Sredinom dana vjetar će okrenuti na jugozapadni, a zatim će zapuhati sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 18 i 22 stupnja.

Ni idućih dana vrijeme neće biti stabilno. I dalje su mogući kiša ili pljuskovi s grmljavinom. Posebno u ponedjeljak kad bi u Slavoniji moglo biti obilnije oborine. Neće biti hladno, ali ni osobito toplo. Oko 20 stupnjeva.

Slično i na Jadranu, možda malo sunčanije, no isto uz mogućnost za kišu i pljuskove. Vjetar će se mijenjati te će u srijedu zapuhati bura koja će zatim jačati. Prema sredini tjedna malo toplije.

Premda više ne očekujemo ovako obilnu kišu, neka vam kišobrani i idućih nekoliko dana, za svaki slučaj isto budu pri ruci.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene