Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konzultacije s Vatikanom

Biskupi se odrekli 50 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I biskupi se odriču. Prvo su se konzultirali s Vatikanom te su se odrekli 50 milijuna kuna od 283 predviđenih za ovu godinu. Ta sredstva država daje temeljem sporazuma Hrvatske i Svete Stolice.

Pročitajte i ovo U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik - 1 Sve više stranih radnika U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik: "Veliki su procesi pred nama" Dijete, ilustracija Zlostavljano najmanje 4815 djece Portugalska crkva isplatit će odštete žrtvama seksualnog zlostavljanja

'Ja sam još prije na početku godine dao do znanja svećenicima i ako dobiju rješenje za popravke ili gradnje crkava to će se realizirati u skladu sa situacijom u kojoj se nalazi Hrvatska. Prema tome, ne ostajemo kod toga dogovoreno, potpisano nego naprotiv mi ćemo to smanjiti na račun ovih novih potreba', rekao je mons. Marin Srakić. Podsjetimo, Vlada je donijela definitivnu odluku mjerama kojima bi trebala prikupiti sredstva za punjenje proračuna. Odlučeno je da će se na iznose od tri do šest tisuća kuna primjenjivati stopa poreza od dva posto, dok će primanja iznad šest tisuća kuna biti oporezovana sa četiri posto. Gradnja Pelješkog mosta prolongira se do 2015. godine. Za ponedjeljak je predviđen sastanak sa čelnicima velikih državnih tvrtki i prehrambene industrije, od kojih će Vlada tražiti da ne povisuju cijene.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene