Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Biografija Kristijana Staničića

Iskusni hotelijer u borbi za gradonačelnika Rijeke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kristijan Staničić, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Rijeke Obersnelu predbacuje neodgovoran odnos prema riječkom zdravstvu.

Kristijan Staničić HDZ-ov je kandidat za gradonačelnika Rijeke. Rođen je 1973., a diplomirao je na Hotelijerskom fakultetu u Opatiji .

Pročitajte i ovo Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..." Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje

Završio je jednogodišnji studij Diplomatske akademije u Zagrebu te 2001. magistrirao na Fakultetu za hotelski i turistički menadžment u Opatiji.

Karijeru je započeo u Ministarstvu vanjskih poslova gdje je radio od 1996. do 2001. godine. U tom periodu tri je godine bio tajnik u hrvatskom veleposlanstvu u Ljubljani. Iza njega je i karijera u hotelijerstvu – radio je kao pomoćnik direktora marketinga i prodaje Hoteli Novi. Radio je kao član Uprave te tvrtke, predsjednik Uprave Liburnia Riviera Hotela, predsjednik Uprave crikveničke hotelske tvrtke Jadran u stečaju te kao izvršni direktor prodaje i marketinga i prokurist, a potom i predsjednik Uprave Hotela Bernardin iz Portoroža u Sloveniji.

"Mladost i iskustvo"

Predsjednik riječkoga HDZ-a Lucijan Vukelić poručio je kako je Staničić izabran za kandidata zbog svoje poletnosti, mladosti i iskustva. U stranci tvrde da se dokazao u vođenju velikog sustava te ima potrebno znanje i elokventnost.

Istraživanje Nove TV iz travnja smjestilo ga je na treće mjesto s 10,7 posto glasova potpore. U prvom krugu u vodstvu je aktualni riječki gradonačelnik Vojko Obersnel s 32,7 posto te kandidat nezavisne liste Rijeka budućnosti Hrvoje Burić sa 16,8 posto.

Poboljšat će zdravstveni sustav

U drugom je krugu situacija nešto neizvjesnija. Vojko Obersnel, ako mu protukandidat bude HDZ-ov kandidat, osvaja 46,2 posto podrške birača, dok Kristijan Staničić osvaja 41,1 posto potpore.

Staničić riječkom gradonačelniku Obersnelu zamjera neodgovorno ponašanje prema potrebama riječkoga zdravstva i financijskoj pomoći KBC-u Rijeka. Najavio je kako će on, pobijedi li na izborima, nizom mjera poboljšati zdravstveni standard Riječana.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene