Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Briga za okoliš

Bilač i Mladi Splita umjesto na Zapadnu obalu došli na Karepovac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Splita Sanja Bilač i Mladi Splita danas su na dan otvaranja Zapadne obale došli na odlagalište smeća Karepovac odakle su poručili 'da ne žele šutjeti i okretati glavu već građane podsjetiti na jedno od najvećih licemjerja i otimačine u gradu'.

'Danas smo ovdje na brdu smeća od 60 metara gdje je spektakl svaki dan. Današnji spektakl na zapadnoj obali koštat će građane dodatnih 600.000 kuna kojima Grad financira kampanju Željka Keruma, a od ove ekološke bombe utrošeno je u Zapadnu obalu 60 milijuna kuna', poručila je Sanja Bilač.

>> Žestoka Kerumova kritičarka Sanja Bilač napušta HDZ

'Ovim su posebno pogođeni svi naši sugrađani koji žive na Kili, Dračevcu, Mravincima Kamenu. Možemo li biti toliko bešćutni, pa šutjeti o tome da u naseljima uz Karepovac ljudi obolijevaju od zloćudnih bolesti, da je Grad gluh na njihovo uređenje i urbanizaciju', poručila je Bilač.

Kandidatkinja za dogradonačelnicu Katarina Gudelj ustvrdila je da građani Splita godišnje na Karepovac bace oko 15 milijuna kuna u kartonskoj ambalaži, plastici, staklu i PeT ambalaži.

'Gradska vlast nije radila na edukaciji građana o odvajanju i razvrstavanju otpada na razini kućanstva što je u mnogim zemljama najnormalnija i svakodnevna stvar. Neshvatljivo je da se taj problem nije pokušao riješiti kroz predpristupne fondove', istaknula je Gudelj dodavši da nema ni modela saniranja, ali i ni političke volje da zaživi osmišljen sustav zbrinjavanja otpada.

Najavljeno je da će nezavisna lista Sanja Bilač i Mladi Splita uz posebnu potporu naseljima uz Karepovac provesti učinkovit i kvalitetan sustav odvajanja otpada, te da je financiranje moguće uz sredstva europskih fondova.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Što mladi žele? - 4 Izbori pred vratima Oni su ključni za budućnost Hrvatske, no stranke za njih nije briga: "Ovdje vrijede neka druga pravila"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene