Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ratni zločini

BiH poslala Srbiji još dokumenata o Vučureviću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno odvjetništvo Bosne i Hercegovine priopćilo je kako je višem sudu u Beogradu uputilo dopunsku dokumentaciju potrebnu za izručenje ratnog gradonačelnika Trebinja Božidara Vučurevića, kojega zbog ratnih zločina na području Dubrovnika traži i Hrvatska.

Kako se navodi u priopćenju, dodatna dokumentacija iz Sarajeva proslijeđena je na temelju zahtjeva beogradskog suda od 9. lipnja te na temlju zakona BiH o međunarodnoj pravnoj pomoći u kaznenim stvarima. Dopunska dokumentacija se, među ostalim, odnosi na podatke o predmetu koji je otvorilo državno odvjetništvo BiH, kao i osnovana sumnja da je Vučurević počinio kazneno djelo ratnog zločina.

Dopunska se dokumentacija također odnosi na informacije da u BiH nije moguće suđenje u odsutnosti, te da u pravosudnom sustavu BiH ne postoji smrtna kazna. Dio dokumentacije odnosi se i na podatke o žrtvama u predmetu. Sukladno ovome zahtjevu i zakonu o međunarodnoj pravnoj pomoći, te zakonu o kaznenom postupku BiH, državno odvjetništvo BiH drži kako ovaj predmet treba biti procesuiran pred bosansko-hercegovačkim pravosudnim tijelima zbog čega je ranije i zatraženo izručenje Vučurevića pravosuđu BiH, stoji u priopćenju.

Vučurević je uhićen u Srbiji 4. travnja pri ulasku u tu zemlju iz BiH. Od tada čeka odluku srbijanskog pravosuđa u mogućem izručenju Hrvatskoj ili BiH. (Hina)

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Suzana, ne ide to tako Košmar na sjednici UN-a: Vučića ponizili, a kamere su snimile što je radila njegova savjetnica Screenshot Velika greška Hoće li se Dankin ubojica izvući? "Bojim se da je ovime slučaj doveden u slijepu ulicu"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene