Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O neuklanjaju ploče u Jasenovcu

Bernardić: "HDZ potiče fašizam, djeci su poručili da slobodno kliču ustaški pozdrav"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Davor Bernardić danas je komentirao najnovije izjave iz Vlade oko uklanjanja ploče HOS-a s natpisom "Za dom spremni" u Jasenovcu.

Tvrdi kako je potvrdom ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića da ploča s natpisom "Za dom spremni" do daljnjega ostaje u Jasenovcu, HDZ poručio da je ustaški pozdrav za njih prihvatljiv.

Pročitajte i ovo Jasenovac Policija ga presrela MUP o srpskom ministru koji je pokušao otići u Jasenovac: "Posjet nije mogao biti odobren" Spomen park Jasenovac Najavio prosvjednu notu Dačić: ''Srpski ministar je htio u Jasenovac. Hrvatska policija ga je zaustavila i okružila''

"Danas nam je HDZov ministar pravosuđa poručio da ploča s pozdravom Za dom spremni ostaje u Jasenovcu. HDZ se time jasno odredio: Za dom spremni, ustaški pozdrav pod kojim su ustaše ubijale u vrijeme NDH, za njih je prihvatljiv! HDZ je današnjim danom i službeno pustio ustaški pozdrav u hrvatsku svakodnevicu, HDZ je danas djeci poručio da slobodno kliču ustaški pozdrav. Hrvatskoj javnosti mora postati jasno da ima vlast koja se srami antifašizma i potiče fašizam. Jer dati legitimitet pozdravu Za dom spremni jest - poticanje fašizma", poručio je Bernardić referirajući se na izjave ministra Bošnjakovića u intervjuu Večernjem listu.

Bernardićev stranački kolega Peđa Grbin također se osvrnuo na Bošnjakovićevu izjavu iz koje je zaključio kako je jasno da ploča u Jasenovcu ostaje.

"Zato ostajem kod tvrdnje da su u ostacina ostataka HNS-a ostali samo foteljaši bez ideje i pitam cijenjene kolege hoće li i danas reagirati priopćenjem kojim se vrijeđaju jer ih prozivam ili će konačno poduzeti nešto kako bi ostvarili ono zbog čega su, navodno, ušli u Vladu", kazao je Grbin.

SDP-ovac Bojan Glavašević kazao je kako ni povjerenstvo ni zakon nisu poterebni jer "postoje dvije presude Ustavnog suda koje definiraju da je to govor mržnje"

HNS je danas svom partneru u Vladi poručio kako od HDZ-a očekuju da se pridržavaju dogovora te da se ploča s natpisom "Za dom  spremni" čim prije ukloni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene