Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog velikih obaveza

Berlusconi otkazao dolazak na Croatia Summit

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saznajemo kako je talijanski premijer Silvio Berlusconi otkazao sudjelovanje na petom Croatia Summitu koji se održava u Dubrovniku u petak i subotu.

Silvio Berlusconi svoj nedolazak pravda unutarnjim problemima i velikim brojem obaveza oko rješavanja domaćih pitanja. talijanski premijer se veselio dolasku u Dubrovnik i šetnji Stradunom s hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor. Tako će najveća zvijezda ovogodišnjeg Croatia Summita biti francuski premijer Francois Fillon.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Berlusconi prekršio protokol VIDEO: Zbog razgovora s Erdoganom začepio uši tijekom odavanja počasti poginulima Slika nije dostupna Završio Croatia summit: Proširenje EU ne smije biti žrtvom odbijanja Lisabonskog sporazuma

Summit se organizira petu godinu zaredom, a ove će se godine održati o temi 'Jugoistočna Europa u suočavanju s globalnim izazovima', navodi MVPEI.

Hrvatska vlada je domaćin te međunarodne konferencije na kojoj će sudjelovati desetak šefova vlada i petnaestak ministara vanjskih poslova.

Na skupu će sudjelovati i drugi visoki dužnosnici europskih i sjevernoameričkih zemalja te predstavnici međunarodnih organizacija i veleposlanici akreditirani u Hrvatskoj.

Teme panela vezane su uz ekonomsko upravljanje, globalnu sigurnost i transatlantske odnose, uz buduće vizije za jugoistočnu Europu te izazove s kojima je suočena zbog globalne gospodarske i financijske krize.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene