Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi oko prodaje Dalmacijavina

'Berkowitz mora podnijeti bankovna jamstva'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpisivanje ugovora o preuzimanju Dalmacijavina i dalje je neizvjesno.

Potencijalni kupac, Salamon Berkowitz, tvrdi kako neće odustati od kupnje posrnule splitske tvornice. Agenciji za upravljanje državnom imovinom, navodi, predana je sva potrebna dokumentacija te plan restrukturiranja tvrtke.

Pročitajte i ovo Sindikati i praznik rada - 3 SRETAN VAM PRAZNIK RADA "Previše navijača, premalo igrača": Hrvati više vole slavlje od prosvjeda Sindikati polozili vijenac za radnike Apelirali na vladajuće Sindikati uoči Praznika rada: "Hrvatska više ne smije biti zemlja jeftine radne snage"

Međutim, u Agenciji tvrde suprotno i poručuju kako Berkowitz do idućeg tjedna mora podnijeti bankovna jamstva te suglasnost o nacrtu ugovora. U suprotnom, cijeli proces privatizacije postaje upitan.

>> Radnici na ulicama: 'Nervozni smo, ljuti smo, borimo se za kruh!'

'Želimo ovaj posao, želimo ga završiti kako smo i počeli. Obvezao sam se radnicima Dalmacijavina i učinit ću sve kako bi se što prije vratili na radna mjesta. Svakoj osobi moraju se osigurati radno mjesto i adekvatna plaća', rekao je Berkowitz.

Radnici i dalje prosvjeduju

Radnici Dalmacijavina i danas su prosvjedovali. Već šesti dan idu u povorci od bivših pogona u trajektnoj luci, preko Rive, sve do zgrade županije. Žele da se konačno riješi njihova situacija i da im netko isplati pet zaostalih plaća. Najavili su da u utorak idu prosvjedovati u Zagreb.

'Tuga i žalost, plaća nema, nitko ništa ne obećava, nama je više sve ovo došlo preko glave', rekla je Ankica Delić, radnica Dalmacijavina.

>> 'Kako da živimo? Nemamo ni režije s čim platiti, isključit će nam sve!'

'Bilo bi dobro da se riješi ova agonija, da jednom počnemo raditi i da primimo svoje plaće', objašnjava Nikola Lacmanović, radnik Dalmacijavina.

'Ako je ozbiljan kupac neka se izjasni, a ako nije neka nam da slobodno da idemo dalje', rekla je Zora Miletić, radnica Dalmacijavina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene