454306
454306
454306
454306
454306

''U statutarnom roku od 30 dana, sazvat ću izbornu glavnu skupštinu HSS-a''

  • , 20.10.2016., 21:56
  • Autor:
  • komentara

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak najavio je u četvrtak navečer da će sazvati Izbornu glavnu skupštinu stranke u statutarnom roku od 30 dana, od 17. listopada kada je predsjednik zagrebačke organizacije i kandidat za predsjednika HSS-a Nenad Matić predao 286 potpisa članova Glavne skupštine koji traže sazivanje izborne glavne skupštine stranke u što skorijem roku.

 
 
 
 
Krešo Beljak u sjedištu HSS-a (Foto: Igor Soban/PIXSELL)
Krešo Beljak u sjedištu HSS-a (Foto: Igor Soban/PIXSELL)

Beljak je istaknuo i kako Nadzorni odbor stranke mora provjeriti tih 286 potpisa. "A kada će Izborna glavna skupština biti održana, to će odlučiti Predsjedništvo stranke", rekao je Beljak u četvrtak navečer Hini nakon sjednice Predsjedništva stranke.

Beljak je u kratkoj izjavi kazao da su na večerašnjoj sjednici Predsjedništva raspravljali o aktualnoj političkoj situaciji u Hrvatskoj. Istaknuo je kako imaju problema u određenim organizacijama koje su dobile rok da se izjasne o nekim pogreškama koje čine u odnosu na Statut HSS-a.

Na pitanje koje su to organizacije, te je li među njima i organizacija grada Zagreba čiji je predsjednik i kandidat za predsjednika HSS-a Nenad Matić izrazio bojazan da bi tu oganizaciju Predsjedništvo moglo raspustiti, Beljak je rekao da su to interne stvari i da o tome ne bi govorio do odluke Predsjedništva HSS-a, koje će odlučiti što će biti s tim organizacijama.

"One su dobile rok od nekoliko dana da se izjasne o nepravilnostima koje su utvrđene", rekao je Beljak. Istaknuo je da je riječ o dvije organizacije HSS-a, ali ih nije htio imenovati.

Tih 286 potpisa članova Glavne skupštine koji u što skorijem roku traže sazivanje Izborne glavne skupštine stranke, predao je 17. listopada u Središnjicu HSS-a predsjednik zagrebačke organizacije stranke Nenad Matić. On je tada kazao da je potpise predao dan ranije nego što je najavio da će ih predati kako bi preduhitrio da možda bude suspendiran ili da ne bio raspušten zagrebački HSS, nad kojim upravo traje nadzor, čije je provođenje naredio predsjednik HSS-a. Rekao je kako nakon predaje potpisa očekuje da po tradiciji HSS-a, Glavna izborna skupština stranke bude sredinom prosinca, u subotu 17. prosinca, prije Dana HSS-a, 22. prosinca, kao što je uvijek i bila.

Prema Statutu HSS-a, Glavnu skupštinu saziva predsjednik HSS-a, po odluci Predsjedništva. Predsjednik je dužan sazvati Glavnu skupštinu kada to zahtijeva Glavni odbor, sedam županijskih organizacija, ili trećina članova Glavne skupštine. Ako predsjednik ne sazove Skupštinu u roku od mjesec dana od zahtjeva, može je sazvati predsjednik Nadzornog odbora. Izborna Glavna skupština se inače po Statutu održava u roku od 180 dana od provedenih izbora. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se