Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pametna ideja

PRIVUKLA NA DESETKE TISUĆA IGRAČA Potaknuta Pokemonima pokrenula novu igru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potaknuta uspjehom igre Pokemon Go, ravnateljica belgijske osnovne škole pokrenula je na igru traganja za stvarnim knjigama, kojoj se u nekoliko tjedana pridružilo na desetke tisuća igrača.

I dok se u Pokemonu Go igrači službe mobitelima i GPS kamerama kako bi pronašli virtualna čudovišta, Aveline Gregoire pokrenula je svoju verziju igre preko Facebook grupe "Chasseurs de livres" (Lovci na knjige).

Pročitajte i ovo Nova gradska knjižnica u Rijeci Otvorena nova knjižnica Povijesni trenutak: Grad koji teče dobio je najljepši poklon, čekalo se u kilometarskim kolonama Slika nije dostupna Bogatstvo pod zemljom Otkriveno što je Nadan Vidošević čuvao u tajnom bunkeru

Igrači na Facebook ostavljaju fotografije i znakove gdje su sakrili knjige kako bi ih ostali mogli pronaći. Kad netko pronađe knjigu i pročita je, ponovo je sakriva u prirodi.

"U svojoj kućnoj biblioteci nemam mjesta za sve svoje knjige. Igrajući s djecom Pokemon Go, došla sam na ideju da knjige ostavim u prirodi", rekla je Gregoire.

U svega par tjedana 40.000 ljudi pridružilo se njezinoj Facebook grupi.

Knjige, od slikovnica do horora Stephena Kinga, sakrivaju se belgijskim naseljima i u prirodi, u plastičnim omotima kako bi se zaštitle od kiše i vlage.

Gregorie sada razmišlja da igru odvede korak dalje i za nju osmisli aplikaciju. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene