Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Ne znam te procedure"

Baš njega briga: Načelnik Škabrnje ne osjeća se krivim za nezakonito uzetih 790.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Načelnik općine Škabrnja koji je zajedno sa svojom zamjenicom nezakonito u gotovini podigao više od 790 tisuća kuna s općinskog računa, zbog toga i nije baš previše zabrinut.

Danas smo ga posjetili, kaže da se ne osjeća krivim, ali priznaje da je neke propuste ipak napravio. Njegovi kolege iz oporbe tvrde da su u nepravilnosti posumnjali još početkom godine.

Pročitajte i ovo Veronika Soldo - 2 DAN SJEĆANJA Bila je djevojčica kad joj je otac nestao na Ovčari: "Takve rane teško zacijeljuju" Svijeće na Dunavu - 1 sjećanje na poginule Niz Dunav pušteno 700 lampiona: "Bila su to teška vremena, nitko nije znao hoće li ostati živ"

Načelnika općine Škabrnja pronašli smo u njegovu uredu. Ne muče ga optužbe za nezakonito uzetih više od 790 tisuća kuna.

"Ne. Nisam nikad, ni danas ni jučer ni prije godinu dana", rekao nam je načelnik Nediljko Bubnjar odgovarajući na pitanje osjeća li se krivim.

Da li je sve po zakonu, kaže, to će se sve tek utvrditi. "Da li su neki propusti napravljeni, a moguće, nisam pravnik pa ne znam te procedure", dodaje.

U oporbi je 5 vijećnika. Ivan Škara i njegova tri sadašnja vijećnika u oporbi, još početkom godine bili su članovi HDZ-a. Kada je na stol tada stiglo godišnje financijsko izviješće, posumnjali su na nepravilnosti. Tražili su od načelnika da ponudi ostavku, no kada to nije učinio, otišli su iz stranke i danas su na suprotnim stranama stola.

"Naš stav je da je učinjena ogromna šteta općini Škabrnja i da bi načelnik trebao podnijeti ostavku i da se raspišu novi izbori", kaže nezavisni vijećnik Škara.

Načelnik o ostavci ne razmišlja, jer za to ne vidi raloga, kaže.

Bubnjar po Zakonu može biti smijenjen jedino gradskim referendumom ili u slučaju da se protiv njega donese pravomoćna presuda. A može i sam podnijeti ostavku. Novac koji je zajedno sa zamjenicom podizao s računa bio je namijenjen projektima u općini koji do dan danas nisu realizirani. Oglasio se i vrh stranke.

"Vidio sam nalaz državne revizije, on svakako nije dobar za načelnika Škabrnje. Sačekajmo da vidimo što će reći DORH", kaže glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković.

Je li načelnik prošao kroz crveno, utvrdit će kriminalistička policija. Sjednica općinskog vijeća Škabrnje zakazana je za 15. rujna kada bi na dnevnom redu trebao biti nalaz državne revizije.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene