Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najači bankari nisu došli

Banke 'otpilile' Kosor: Ništa od smanjenja kamata!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Kosor je kazala kako smanjenja kamata neće biti do ulaska Hrvatske u EU.

Rečeno je to nakon sastanka premijerke s predstavnicima banaka u Hrvatskoj. Osim kamata, dogovorili su se i o stanogradnji koju subvencionira država. Tako će kamata za građane iznositi 4.95 posto na četiri godine nakon kojih će biti promjenljiva. Također, dogovoreno je kako će banke i dalje pratiti 30 velikih projekata vlade.

Pročitajte i ovo Ilustracija Financijska pismenost Nudi vam se 1000 eura: Hoćete li ih uzeti odmah ili za godinu dana? Slika nije dostupna Kosor traži smanjenje kamata Je li premijerkin ultimatum bankarima o nižim kamatama realan ili populizam?

Premijerka je istaknula kako ne zna ništa o navodnom uvođenju poreza bankama ukoliko ne smanje kamate. Tvrdi da o tome nije razgovarala s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom te da su joj još prošlo ljeto objasnili kako bi spomenuta odluka imala velike posljedice za građane.

Poziv premijerke Kosor predstavnicima banaka u Hrvatskoj na razgovor o prvenstveno smanjenju kamata na kredite građana - najjače su banke jednostavno - izignorirale.

Je li to očita poruka premijerki Kosor kako oni koji drže ključeve socijalne stabilnosti u Hrvatskoj ne smatraju stavove hrvatske Vlade nimalo relevatnima za njihovo poslovanje? Na sastanku s premijerkom Kosor nisu se pojavili predstavnici vodećih banaka u Hrvatskoj, primjerice Zagrebačke Franjo Luković, i PBZ-a Božo Prka.

 

>> Je li premijerkin ultimatum bankarima o nižim kamatama realan ili populizam?

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene