Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Banja Luka: Birač nasrnuo na članove biračkog odbora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvog dana glasovanja za Hrvatski sabor u 11. izbornoj jedinici, u BiH, na biračkom mjestu 93. koje se nalazi u konzulatu u Banja Luci popodne je birač fizički nasrnuo na članove biračkog odbora i predstavnika diplomatsko-konzularnog predstavništva jer mu je bilo uskraćeno glasovanje.

Naime, birač se nije prethodno registrirao za glasovanje, a birački odbor je utvrdio da ima prebivalište u Šibeniku. Na zahtjev biračkog odbora intervenirali su zaštitar i policija, a birački odbor sastavio je i službeni zapisnik, koji je mobilni tim GONG-a dobio na uvid prilikom posjete tom biračkom mjestu.

Pročitajte i ovo Posljedice požara na mini kruzeru - 1 Poraz pravne države Država će brodarima koji su godinama gradili bespravnu luku sagraditi legalnu - vrijednu više od 18 milijuna eura" Slika nije dostupna Negdje oko Banje Luke Veliki prazan cepelin iz Austrije preletio Hrvatsku i nastavio preko BiH

I predsjednik Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Republike Hrvatske Branko Hrvatin potvrdio je za Radio Herceg Bosne da se dogodio manji incident jer se pobunio jedan nezadovoljni birač koji nije mogao glasovati.

Hrvatin je rekao da je na glasovanju u BiH danas bilo "manjih
problema" na biralištima zbog onih hrvatskih državljana koji se nisu prethodno registrirali. Objasnio je kako se radi o hrvatskim državljanima koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a žive u drugim državama, odnosno u BiH. Takvi hrvatski državljani, po Hrvatinovim riječima, morali su se prethodno registrirati ili pribaviti odgovarajuću potvrdu za glasovanje, a oni koji nisu tako postupili ne mogu glasovati u BiH.

Hrvatin je istaknuo kako je unatoč tome glasovanje u BiH danas proteklo uredno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene