Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Negdje oko Banje Luke

Veliki prazan cepelin iz Austrije preletio Hrvatsku i nastavio preko BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prazan cepelin ušao je sinoć iz Austrije u hrvatski zračni prostor i nekontrolirano nastavio letjeti u smjeru jugoistoka.

Državni centar 112 primio je u subotu u 18,40 sati informaciju od OC HRZ-a da je iz Republike Austrije u hrvatski zračni prostor ušao cepelin (10x40 metara) te da se nekontrolirano kreće na visini od oko 14.000 metara, brzinom od oko 37 kilometara, u smjeru jugoistoka. Oko 20,30 sati cepelin je napustio hrvatski zračni prostor i ušao u područje Republike BiH.

Pročitajte i ovo Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..." Preplašena djevojčica U garažama i stanovima Strava u Austriji: 17 maloljetnika mjesecima seksualno zlostavljalo djevojčicu (12)

Državni centar 112 je više puta kontaktirao Konrolu zračne plovidbe u Zagrebu i OC HRZ-a te je utvrđeno da je posljednja lokacija cepelina bila u 20,18 sati, oko 20 kilometara južno od Okučana (područje Banja Luke). Cepelin je smanjivao visinu istodobno povećavajući brzinu pa se pretpostavljalo da je pao negdje na području Banja Luke.

No, prema najnovijim, neslužbenim informacijama, cepelin je preletio i BiH i nastavio dalje preko Crne Gore.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene