Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pod jasnim kriterijima

Bandićevu najavu otpisa dugova građanima podržao dio SDP-a i HNS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najavu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da će se i Zagrebački holding uključiti u Vladin projekt otpisa dugova građanima podržali su u četvrtak oporbeni zastupnici iz SDP-a i HNS-a.

Potpredsjednik Gradske skupštine i predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić rekao je da su SDP-ovci za otpis dugova pod jasnim i transparentnim kriterijima.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Prosvjed ispred rasadnika Zrinjevca - 1 Nije bio rado viđen gost Incident na prosvjedu, Zagrepčani potjerali bivšeg čelnika oporbe: "Imat ćeš svoju presicu, ajde makni se"

"Mi jesmo da se otpišu dugovi, no Holding je itekako dužan zato jer je nekada služio kao 'kasica prasica', a na žalost posljedice toga će osjećati svi građani Zagreba još dosta dugo", rekao je.

Bernardić je poručio da solidarnost treba biti jedan od temeljnih stupova društva, te se založio za otpis dugova onima koji zaista ne mogu platiti svoje račune jer su siromašni ili su ostali bez posla, ali uz jasne i transparentne kriterije.

'Jedino znam raditi ko' konj'

Gradski zastupnik HNS-a Tomislav Stojak primjetio je kako će se Holding tek sada uključiti u otpis dugova, što je samo dokaz da je tamo i dalje kriza upravljanja. "To je Vlada predložila, a oni nisu u početku prihvatili. Na kvalitetnim projektima koje nudi Vlada, Grad se ponaša kao 'otok za sebe'", istaknuo je Stojak.

"Gubimo vrijeme jer imamo gradonačelnika i Gradsku upravu koji su uvijek vođeni nekakvim sitnim interesima i ne misle na dobrobit građana Zagreba", ustvrdio je Stojak. Bandić je gostujući u ponedjeljak u emisiji Radio Sljemena "Zagrebi po Zagrebu" pozdravio Vladinu mjeru oprosta dugova građanima, iako ju je nazvao "predizbornim trikom".

Rekao je kako mu je drago što je Vlada preuzela model od Zagreba koji, po njemu, ima najbolju socijalnu politiku. "Za to sam da se ljudima pomogne. Riješit ćemo mi to", odgovorio je Bandić na pitanje zašto se u projekt otpisa dugova još nije uključio Zagrebački holding. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene