Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bandić o sebi

'Jedino znam raditi ko' konj'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je u srijedu, odgovarajući na pitanje je li se obavljajući gradonačelničku dužnost vratio u svakodnevnu rutinu, budući je prošlo desetak dana od izlaska iz pritvora, da "nikada nije izišao iz rutine jer jedino zna raditi ko' konj".

Poručio je da ga u obavljanju posla ne ometa mjera zabrane razgovora sa svjedocima, a na upit vjeruje li u hrvatsko pravosuđe uputio je novinare da se obrate njegovim odvjetnicima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bitka za glavni grad Analitičar otkriva tko bi mogao iskoristiti preokret na izborima u Zagrebu: ''Siguran sam da će sada u svim strankama biti hitni sastanci'' Slika nije dostupna Iznenadna smrt Na ulazu u Bandićevu zgradu zapaljen je lampion, na zgradi Poglavarstva crna zastava

Govoreći o sastanku u Beču s gradonačelnicima glavnih gradova EU, rekao je kako je s povjerenicom EU za regionalnu i urbanu politiku Corine Cretu dogovoren izravni kontakt, pa će neke projekte u Gradskoj upravi moći i sami realizirati.

Bandić pripremio 60.000 porcija graha za proslavu 1. svibnja

Najavio je da će problemi vezani za wakeboard park na Jarunu biti riješeni, tako da će skijaši na vodi imati svoj park.

"Furat' će se po tim žicama, imati svoje vratolomije, neće smetati plivačima, golaći će biti u svom kutku, a oni koji se neće skidati do kraja bit će na velikom jezeru", kazao je Bandić.

Budući da je sudjelovao na konferenciji o budućnosti drvene arhitekture u Europi, najavio je da će se na Trgu bana Jelačića tjedan dana održavati izložba "WOODBOX", na kojoj će biti prikazani ekološki argumenti za uporabu drveta i međunarodni primjeri takve arhitekture.

"To je prilika da se nešto progovori o drvnoj industriji Hrvatske i pratećem dizajnu, odnosno da u vrijeme krize i stagnacije drvo, kao jedna od temeljnih formi gradnje, bude prepoznato i na našim prostorima, da ne izvozimo više samo trupce u Italiju, nego da izradimo gotove proizvode i time uštedimo koje stablo u Hrvatskoj, a zaradimo koju kunu", rekao je Bandić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene