Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Rat konkurencije'

Bandić: 'Spustite loptu na zemlju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog 'rata konkurencije' kako mnogi nazivaju prepucavanje između INGRE i IGH-a oko zagrebačke Arene, oglasio se i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Predsjednik uprave 'Ingre' Igor Oppenheim smatra da se radi o političkim interesima i sprezi ministrice Dropulić i IGH, a sve kako bi se narušio Ingrin ugled. Naručeno je i neovisno inozemno vještačenje krovne konstrukcije Arene, a ako se pokaže da je sve napravljeno prema projektu, tužit će IGH za klevetu i nanesenu štetu. Gradonačelnik Bandić nastoji ostati nepristran. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Grad još nije zakupio Arenu Prijeti li otkazivanje koncerata Čolića, Beyonce, Depeche Mode? Slika nije dostupna 'To je laž' Areni prijete požari i plin?

'Apeliram na sve da spuste loptu na zemlju. Radi se o najvećem športskom projektu u slobodnoj i nezavisnoj Hrvatskoj. Nemojte podleći pod hrvatski jal. Ja vas molim', rekao je Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba.

Zbog neizdavanja stalne uporabne dozvole i kako tvrde podmetanja od strane IGH i ministrice Dropulić, u Ingri su naručili nezavisno vještačenje sporne krovne čelične konstrukcije.

'Vjerujemo da je ovakvim medijskim pritiskom nama nanesena šteta, prvenstveno našem ugledu i ukoliko se dokaže da je to sve bila pogreška, odnosno da su informacije koje su dolazile iz te kuće bile netočne podnjet ćemo tužbu', rekao je Dankon Deban, glasnogovornik INGRA-e. Eventualno dosuđenu naknadu štete darovat će u humanitarne svrhe. U Ingri su potpuno sigurni da su sve napravili prema projektu i da nije bilo nikakve prepreke za izdavanje stalne uporabne dozvole.

'Ne postoji nikakva mogućnost pada krova. Čak je i glavni projektant arene potvrdio da je u ovom trenutku nosivost krova čak 1000 tona. Tako da u bilo kakvim snježnim uvjetima ove zime ne može se ništa desiti s krovom', rekao je Dankon Deban, glasnogovornik INGRA-e. 

Na krovu je postavljeno i osam topova koji snjeg pretvaraju u vodu, a voda se tada, poput kiše, slijeva niz oluke. Gradonačelnik Bandić, našim se pitanjem o prijepisci INGRA-e i IGH našao osobno prozvan. Dodatna vještačenja bit će gotova za mjesec dana pa će se tada znati i je li ili nije krov siguran, te tko je kriv ili prav.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene