Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'To je laž'

Areni prijete požari i plin?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova afera sa zagrebačkom Arenom. Dok se čeka trajna uporabna dozvola nimalo obećavajuće ne zvuče tvrdnje kako je desetke milijuna vrijedna građevina opasna zbog loše zaštite od požara. I u novom skandalu sudjeluju Ingra i IGH.

Otkako je još bila livada Arena je pod povećalom javnosti. Nakon krova nova opasnost su požari i plin. 'Odgovorno tvrdim da je to neistina i laž. Nikada sigurnost ni jednog gledatelja nije bila u pitanju ni što se tiče krova, požara ili ugljičnog monoksida', tvrdi predsjednik Uprave Ingre Igor Oppenheim.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Jasno je tko je uzrok problema' Holding: Areni ne treba spasitelj, samo neka svatko izvršava obaveze Slika nije dostupna Nakon Bandićevog prijedloga INGRA: Vjerovat ćemo na riječ gradonačelniku

Prvi čovjek Ingre svoje tvrdnje argumentira izvješćem o protupožarnom sustavu i detekciji ugljičnog monoksida. Pozadina i ove najnovije afere s Arenom su odnosi Ingre i IGH. Informacije o nesigurnoj Areni, sigurni su u Ingri dolaze od njihova konkurenta IGH.

Iako je IGH trebao raditi nadzor sigurnosti Arene taj se ugovor neće provesti. No, imena njihovih stručnjaka redovno stoje iza izjava poput posljednje u kojoj se tvrdi da je Arena opasna za posjetiteljie. 'Mislim da su takve tvrdnje zaista neozbiljne osim da je riječ o kampanji koja je bez presedana', dodaje Oppenheim.

No, Arena nema stalnu uporabnu dozvolu. Jamstvo nisu ni koncerti ni utakmice. Dok dozvola nije trajna, grad Ingri ne daje ni kune. Ne plati li Grad dvoranu, Ingra bi se mogla naći u problemu. Krediti će doći na naplatu pa se razmišlja i o prodaji dvorane.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene