Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Usrećili joj zimske dane

Baka Milica dobila novu peć da preživi zimu u Lici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Život u hladnoj i tmurnoj Lici sam po sebi zna biti dovoljno surov. No priča usamljene starice iz Kosinja nikog ne može ostaviti ravnodušnim.

Veselje na licu bake Milice Paripović kad smo joj prošle zime na poklon donijeli televizor bilo je neizmjerno. Ovog ljeta umalo je stradala zbog pokvarenog štednjaka. Gorska služba spašavanja i Nova TV opet su baki Milici priskočili u pomoć.

Pročitajte i ovo Helikopter bilo je sigurnosnih propusta Bizarna nesreća: 87-godišnjakinju otpuhao helikopter na parkiralištu bolnice, preminula od ozljeda Škola Godine su samo broj VIDEO Nikada nije kasno! Baka prvi put sjela u školske klupe s 92 godine

>> Hrabra baka iz Kosinja na poklon dobila LCD televizor

Baki Milici smo pripremili novu peć, a u prijevozu do nje pomogla nam je Gorska služba spašavanja, jer put je toliko neprohodan da se do nje može samo motornim sanjkama. Put prema kući bake Milice zimi je potpuno neprohodan. U krugu od tri kilometra nitko ne živi. Zato se Milica, poput malog djeteta, raduje svakom gostu. U hladnim ličkim noćima jedino joj je društvo stari crni mačak.

'Smrzle su mi se noge'

Volonteri gorske službe spašavanja obilaze je svakih 15 dana. 'Svaka čast svima koliko vas god ima i koji ste god k meni dolazili, vi ste moji sinovi i kćeri', poručila je baka Milica. GSS-ovci joj donose hranu i vodu za piće. Bez pomoći gospićkih GSS-ovaca baka Milica bi do pitke vode morala dolaziti topeći snijeg. Kako bi došla do hrane? To je već jedno sasvim drugo pitanje.

Novu peć nije očekivala. Od uzbuđenja se umalo rasplakala. 'Nikad mi nije bilo zima kao što noćas. Noge mi se smrzle, i u deke, i jorgani, jastuci', pojadala nam se. Peć smo postavili, baka je oduševljena, sad je samo još preostalo da joj i nacijepamo drva. Milica će napokon moći uživati u istinskoj toplini doma. Naravno uz uvjet da ova kućica izdrži prvi veći snijeg. Početkom mjeseca od udara groma gotovo polovica trošne građevine se urušila. Potkova na ulaznim vratima, nažalost, ovoj starici nije donijela nimalo sreće.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene