Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VIDEO: Bajić sjedio pokraj Sanadera

Sanader: 'Nisam ga pozdravio jer ga nisam vidio'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni odvjetnik Mladen Bajić krati vrijeme do svog izlaganja u Saboru sjedeći stol do bivšeg premijera Ive Sanadera.

Bivši premijer i danas se pojavio u Saboru, ali još nije poznato hoće li i on sudjelovati u raspravi o radu glavnog državnog odvjetnika za prošlu godinu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Državni vrh na Pantovčaku Sastanak državnog vrha pod 'velom tajne': Glavna tema Sanader? Slika nije dostupna 'Oduzimanje putovnice ne bi ništa značilo' 'Sanaderu je blokirana i imovina koju nije prijavio'

Još nije poznato kad će zapravo rasprava započeti, no pretpostavlja se kako će glavni protagonist  biti upravo bivši premijer. Naime, Bajićevi ljudi navodno provode niz istraga nad bivšim premijerom te će upravo to, očekuje se  biti glavna tema u Saboru.

>> Sanaderovo ime će dominirati raspravom

Sanader je, na novinarske upite ispred sabornice, negirao da mu je bivši HDZ-ov blagajnik Mladen Barišić ili bilo tko drugi nezakonito donosio novac, te izjavio kako ne zna ništa o tome da je njegova bivša stranka bila financirana nezakonito stečenim novcem.

Upitan ima li kakva saznanja o navodnom postojanju 'crnog fonda' u HDZ-u, odgovorio je: 'O tome neka svoje kažu institucije koje se bave tim poslom'.

Sanader: 'Nisam vidio Bajića'

Postoje dva državna odvjetništva, službeno tijelo koje je neovisno po Ustavu, i drugo koje se stvara paralelno i koje radi pritisak na to službeno tijelo Sanader je neistinitima ocijenio novinske napise da se protiv njega vode istrage u tri kaznena postupka rekavši da saznanja o tome, kao i javnost, ima samo iz tiska.

'To nije istina. U nas vjerojatno postoje, i to je ono što se vidi iz naših medija, odnosno iz nekih medija, da postoje dva državna odvjetništva, službeno tijelo koje je neovisno po Ustavu, i drugo koje se stvara paralelno i koje radi pritisak na to službeno tijelo', poručio je Sanader.

Najavio je kako na taj problem namjerava ukazati i u današnjoj saborskoj raspravi o radu državnih odvjetništava, za koju će, kako je rekao, navjerojatnije prijaviti svoje izlaganje.

Upitan hoće li poduprijeti to izvješće, koje u ovim trenucima u Saboru podnosi glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, Sanader je odgovorio da ga prvo mora čuti.

Na upit zašto po dolasku u saborski kafić nije pozdravio Bajića koji je tamo sjedio, odgovorio je da ga nije vidio.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene