Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Državni vrh na Pantovčaku

Sastanak državnog vrha pod 'velom tajne': Glavna tema Sanader?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni vrh sastao se na sjednici VNS-a.

Iako je za pretpostaviti kako je glavna tema bila privođenje bivšeg premijera Sanadera šturo priopćenje iz Ureda predsjednika takvo što ne spominje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna posvećena borbi protiv pirata Sanader idućeg tjedna predsjeda sjednicom VS UN-a Slika nije dostupna Sadović: 'Vijeće ministara nije dalo suglasnost za Pelješki most'

'Na sjednici je donesen zaključak kojim je prihvaćen Nacrt strategije nacionalne sigurnosti koji će se uputiti u javnu raspravu u trajanju od 30 dana. Nakon javne rasprave Vlada će organizirati i okrugli stol o Nacrtu prije nego što bude upućen u Hrvatski sabor', navodi se u priopćenju.

Također, prihvaćene su godišnje smjernice za rad sigurnosno-obavještajnih agencija za 2011. i prihvaćeno je izvješće o aktivnostima Državnog odvjetništva, Ministarstva unutarnjih poslova i sigurnosno-obavještajnih agencija u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije te 'istaknuta važnost intenziviranja daljnje borbe protiv organiziranog kriminala i korupcije koje predstavljaju ugrozu za nacionalnu sigurnost RH'.

Na sjednici su sudjelujovali predsjednik Ivo Josipović, premijerka Jadranka Kosor, državni odvjetnik Mladen Bajić, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, predsjednik Sabora Luka Bebić, te i ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković.

>> 'Nakon Sanadera slijede nova uhićenja i istrage'

>> 'Sanaderu je blokirana i imovina koju nije prijavio'

Novinarima je ulaz bio strogo zabranjen i nije potvrđeno koja je tema razgovora na sjednici, no pretpostavlja se kako je glavna tema bila izručenje bivšeg premijera Ive Sanadera kao i izvještaj glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića američkom veleposlaniku o pokretanju istrage protiv Sanadera, a koje je objavio WikiLeaks.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene