Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suzdržano o istrazi

Bajić o Fimi mediji: Otvaraju se novi dragocjeni dokazi i činjenice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svaka istraga traje ovisno o prostoru koji se za njezina tijeka otvori, izjavio je danas novinarima glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, upitan kako napreduje istraga u slučaju Fimi media.

'Puno je napravljeno, ali se o postocima doista ne mogu izražavati niti procjenjivati, jer svaka istraga traje onoliko koliko vam se putova otvori tijekom istrage', rekao je Bajić po završetku svečane sjednice Sabora. 'Dakle, nove činjenice i dokazi koji se otvaraju su nam dragocjeni da ih raščistimo do kraja. Radimo temeljito, što će pokazati istraga o tom po tom', rekao je.

Pročitajte i ovo Sudar dva vojna malezijska helikoptera tragedija u Maleziji VIDEO Objavljena snimka strašne nesreće: Dva vojna helikoptera sudarila se tijekom vježbe, poginulo 10 ljudi Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu

Upitan zna li kada bi svoj iskaz USKOK-u trebao dati bivši ravnatelj Carinske uprave i bivši rizničar HDZ-a Mladen Barišić, pritvoren u slučaju Fimi media, Bajić je odgovorio kako mu je poznato da je USKOK pozvao Barišića na davanje iskaza, ali da ne zna kada će to biti. Zamoljen da pojasni pojam oprosnice, Bajić je kazao kako Kazneni zakon predviđa taj pojam prije svega u fazi istrage, a u kasnijem tijeku postupka može se govoriti o nagodbama.

'Postoji čitav niz instituta koji u ovom trenutku za vas nisu interesantni, jer zavise od količine informacija, od podataka, a uvijek se u konačnici radi o nagodbi - jedna strana daje da bi primila puno više od toga', poručio je Bajić novinarima. Na njihov upit koliko se istraga približila nalogodavcima, odgovorio je: 'Naravno da o tome ne mogu govoriti'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene