Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pravo glasa

'Babić nije trebao reći da stariji ne trebaju glasati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac oštro je osudio izjavu člana Nacionalnog vijeća za visoko obrazovanje Ante Babića da se starijim ljudima treba onemogućiti ravnopravno glasanje na izborima te je pozvao Ministarstvo znanosti i obrazovanja da, kao nadležno državno tijelo, pokrene postupak utvrđivanja svih relevantnih okolnosti i odgovornosti za ovako neprihvatljiv Babićev postupak.

Nakon što su tu Babićevu izjavu jučer osudili Hrvatska stranka umirovljenika, Matica umirovljenika Hrvatske i pučki pravobranitelj Jurica Malčić, danas je priopćenjem reagirao i potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac koji ističe da je riječ o krajnje neprihvatljivoj izjavi, i to bez obzira na kontekst u kojemu je izrečena. 'Kao potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske, zadužen za zaštitu ljudskih prava, dužan sam javno reagirati na nedavnu izjavu Ante Babića, člana Nacionalnog vijeća za visoko obrazovanje, da starijim ljudima u RH ne bi trebalo omogućiti ravnopravno sudjelovanje na izborima. Neovisno o kontekstu u kojemu je ona dana, ta je izjava krajnje neprihvatljiva', ocjenjuje Uzelac.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Niske temperature Najviši stupanj rizika: Starije osobe, ne izlazite na hladnoću! Slika nije dostupna Napomene za starije osobe Upozorenje: Ne izlazite na hladnoću!

>> Stručnjaci protiv uvođenja duplog glasa manjinama

Ističe i kako je neprihvatljivo da član tako uvaženog državnog tijela grubo diskriminira bilo kojeg građana RH, a kamoli stotine tisuća građana koji su svojim minulim radom zaslužili dostojanstveno poštovanje ponajprije onih koji su danas u poziciji donositi dalekosežne političke odluke. Babić je nedavno u medijima izjavio da bi osobama starijim od 70 ili 80 godina trebalo uskratiti pravo glasa na izborima, pritom objasnivši kako je utjecaj umirovljenika na ekonomiju ogroman, da su oni velika glasačka mašinerija te da će netko prije ili kasnije to morati učiniti. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene