Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedan čovjek - jedan glas

Stručnjaci protiv uvođenja duplog glasa manjinama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladimir Šeks sudjelovao je u žustroj raspravi o ustavnim promjenama na pravnom fakultetu. Stručnjaci za ustavno pravo upozoravaju kako bi unošenje svih nacionalnih manjina u Ustav i takozvano dodatno pravo glasa, značilo i odustajanje od načela 'jedan čovjek - jedan glas'.

Također, smatraju da bi se trebalo ustavno odrediti zaštitne institucije, poput pučkog pravobranitelja, kao i pravilo o zaštiti takozvanih zviždača. 'Dakle, onih običnih građana, koji upozoravaju, koji su takvi a na kojima se temelji demokratski sustav i da su se spremni angažirati i izložiti naprosto zato jer vide nepravdu, i kršenje pravde i koje treba poticati', istaknuo je Branko Smerdel, iz Hrvatske udruge za ustavno pravo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Snaga stigme Roditelji željeli sakriti djetetovu dijagnozu, pa krivotvorili dokumente! I neki stručnjaci štete djeci: ''On to ima, ali ne mora pisati..." Radnik u ugostiteljstvu - 4 Mijenja se Zakon o strancima Navike Hrvata brzo je pohvatao, ali nije mu bilo lako: "Učim korak po korak"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene