Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

B.a.B.e.: Sustav djeluje kao vatrogasac, tek kad se nešto dogodi, onda reagiraju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, B.a.B.e. su organizirale Dan otvorenih vrata.

Stručni tim za pravnu i psihološku pomoć udruge B.a.B.e. želi skrenuti pozornost javnosti koliko često institucije koje trebaju pomoći zlostavljanim osobama to ne čine te gdje i na koji način žrtve nasilja mogu potražiti pomoć.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVA ŠOKANTNA IZJAVA Milanović opet opleo po udruzi B.a.B.e. pa poručio: "Uznemiravaju uvijek oni koji su statusno, socijalno i financijski u tom trenutku nadmoćni" Slika nije dostupna UZVRATILI MU Iz udruge B.a.B.e. odgovorili Milanoviću nakon oštrih izjava: "Nemamo namjeru upuštati se u rasprave koje služe samopromociji pojedinih javnih osoba"

>> B.a.b.e: Ako poživimo, iduće godine Ljubu vodimo na ljetovanje!

Inače, svake se godine u svijetu, pa tako i kod nas, provodi globalna kampanja 16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama, koja završava 10. prosinca, na Međunarodni dan ljudskih prava.

'Ja sam dobila jednu veliku stigmu i toplo preporučam ženama da se ne boje niti mišljenja javnosti niti institucija. Apsolutno nemojte imati strah govoriti istinu! Što god da vam se desilo, koliko god vremena je prošlo, poduzmite nešto!', kaže Danijela J. žrtva silovanja. 'Kada govorimo o radu sustava, čini mi se da on uvijek kao vatrogasac djeluje interventno. Znači, kada se nešto dogodi, onda se svi uzvrte', kaže odvjetnica Ljubica Matijević Vrsaljko.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene