Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Špica sezone

Najveća smjena turista ove godine: Automobili zakrčili trajektna pristaništa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na tisuće turista pohrilile su na našu obalu. Rezultat toga su velike gužve na cestama i u trajektnim pristaništima.

Da je vrhunac turističke sezone doista u samom jeku dokaz su i prizori iz turističkih središta. U trajektnom pristaništu u Pločama automobili su zakrčili rivu i prometnice čekajući trajekt za Trpanj. Najviše je automobila talijanskih registarskih oznaka.

Pročitajte i ovo U teškoj prometnoj nesreći u Sisku poginuo mlađi muškarac u Sisku Objavljeni detalji strašne nesreće: 18-godišnji vozač udario u ogradu i nakon prevrtanja ispao iz automobila Kolona - 3 Stvara se i mnogo smeća Kaos na cesti - Kilometarske kolone i višesatno čekanje izluđuju vozače i mještane: "Što Vlada čeka s obilaznicom?"

>> Krećete li na put evo što TREBATE znati...

Inače, linija Ploče-Trpanj bilježi najveći porast trajektnog prometa. Do sada je u odnosu na 2012. godinu prevezeno 37 % više putnika i 20 % više vozila. 'Tomu je doprinijelo uvođenje trajekta 'Jadran' koji ima veće kapacitete od trajekta 'Vladimir Nazor' koji je ranije plovio na toj liniji, a i situacija s graničnim prijelazom Neum (BiH) nakon što je Hrvatska 1. srpnja postala članica EU, utjecala je na porast trajektnog prometa na relaciji Ploče-Trpanj', rekao je koordinator Jadrolinijinog splitskog plovnog područja Ante Mrvica.

Najveća ovogodišnja smjena turista izazvala je i velike gužve u splitskoj trajektnoj i zračnoj luci gdje se do kraja dana očekuje promet oko 65.000 putnika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene