Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gust promet

Krećete li na put evo što TREBATE znati...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HAK vozače poziva na strpljenje, jer je na cestama i ove subote veoma gust promet, a povremeno se stvaraju i kolone pa ima kraćih čekanja.

Zbog teške prometne nesreće na autocesti A1 na 9. km između čvorova Donja Zdenčina i Lučko u smjeru Zagreba, vozi se otežano, jednim kolničkim trakom, kao i na 215. km nakon tunela Sveti Rok u smjeru Zagreba. Sudarili su se osobni automobil i motocikl, a dvije osobe su ozlijeđene.

Pročitajte i ovo Ilustracija stanje na cestama Spremate se na put? Provjerite gdje su najveće gužve i naoružajte se strpljenjem Ilustracija Blagdan Velike Gospe Pojačan promet na prilazima marijanskim svetištima: HAK upozorava vozače da prilagode brzinu

Vrlo je gust promet na zagrebačkoj obilaznici, A3, gdje se iz smjera Jankomira prema Lučkom vozi u koloni dugoj oko 7 kilometara, a iz smjera Buzina oko 16 kilometara, javlja HAK.

Na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva gust je promet u smjeru mora, na A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, na A3 Bregana-Lipovac u smjeru Lipovca i na A4 Zagreb-Goričan u smjeru naplate Sveta Helena (gdje je kolona oko 4 km). Otežano se prometuje i na dionici prema Krčkom mostu.

Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, kolona vozila koja se kreće duga je oko 1,5 km, a dijelom se proteže i na Istarski ipsilon.

Zbog teške prometne nesreće prekinut je promet na državnoj cesti D33 kod pružnog prijelaza u Siveriću. Obilazak: Knin-Vrbnik-Oklaj-Drniš.

Na državnim cestama D1 i D217 između Vaganca i Ličkog Petrovog Sela zbog radova se vozi jednim trakom, naizmjence.

Do 15. kolovoza od 6 do 19 sati bit će zatvorena ŽC Maljevac- Pašin Potok, zbog razminiranja. Vozila će se propuštati po 15 minuta svakog punog sata.

>> U Splitu rekordan dnevni promet - oko 60.000 putnika

Za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t zabranjen je promet danas do 14 sati, u nedjelju od 12 do 23 sata, a na Dan domovinske zahvalnosti, u ponedjeljak 5. kolovoza, od 14 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama kao i na državnoj cesti D1.

Granični prijelazi

Pojačan je promet putničkih vozila na izlazu Bajakovo (kolona oko 2 km) i Karasovićima (čekanje oko 1 sat i 30 minuta), ulaz: Macelj (čekanje oko 1 sat), Pasjak (čekanje oko 2 sata), Rupa (kolona oko 5 km) i Bregana ( čekanje oko 30 min).

Zbog razminiranja od 6 do 11 sati na graničnom prijelazu Baranjsko Petrovo Selo-Berement (s Mađarskom) promet će se propuštati svakih 15 minuta prije punog sata.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Vraćate li se s ljetovanja ili izleta važno je znati da se gust promet očekuje subotom cijeli dan i nedjeljom poslijepodne, na dionicama cesta u smjeru sjevera i zapada. Posebice na prilazima Zagrebu, kao središnjeg prometnog raskrižja. Zato HAK savjetuje da koristite naplatu Demerje jer 'olakšava' prolaz pokraj deset naplatnih kućica Lučko.

Gusto će, u navedenim danima, biti u otočnim trajektnim pristaništima i na otočnoj strani Krčkoga mosta te Istarskom ipsilonu (od viadukta Mirna u smjeru Buja i Kaštela), a isti tako i na izlasku na Bregani, Maclju, Kaštelu, Plovaniji, Rupi i Pasjaku, te Metkoviću, a na Bajakovu, Staroj Gradiški, Slavonskom Brodu i Županji na ulasku u Hrvatsku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene