Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabranjen ulaz

Autobusni kolodvor Varaždin oglasio se o slučaju Flixbusa: "Žele izbjeći pravila i procedure koje vrijede za sve ostale prijevoznike"

Zabrana ulaska na varaždinski kolodvor
Zabrana ulaska na varaždinski kolodvor Flixbus
Aktualno Galerija Zabrana ulaska na varaždinski kolodvor Zabrana ulaska na varaždinski kolodvor Foto: Flixbus Promjene u voznom redu - 4 Promjene u voznom redu - 4 Foto: Autobusni prijevoz d.o.o. Promjene u voznom redu - 3 Promjene u voznom redu - 3 Foto: Autobusni prijevoz d.o.o. Promjene u voznom redu - 2 Promjene u voznom redu - 2 Foto: Autobusni prijevoz d.o.o. +0 Promjene u voznom redu - 1 Galerija 1/5 >>
Tvrtka Autobusni prijevoz d.o.o. reagirala je na slučaj zabrane ulaska Flixbusa na kolodvor u Varaždinu 6. travnja.

Nakon što smo izvijestili o tome kako je 6. travnja na Autobusnom kolodvoru Varaždin zabranjen ulazak Flixbusu jer je kolodvor navodno pun, a oni ne posjeduju sve valjane dozvole, na naš upit su o ovom slučaju odgovorili iz tvrtke Autobusni prijevoz d.o.o.

Kažu kako Flixbusu nije zabranjen ukrcaj i iskrcaj putnika za javni prijevoz, kojeg obavlja temeljem dozvola koje mu je izdalo Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, a temeljem prethodne suglasnosti Autobusnog kolodvora Varaždin. No, napominju, za sporne dvije linije, Osijek-Frankfurt i Vukovar-Dortmund, Autobusni kolodvor Varaždin nije dao suglasnost za pristajanje.

Pročitajte i ovo Zabrana ulaska na varaždinski kolodvor Uključila se i inspekcija VIDEO Flixbusu zabranili ulazak na kolodvor: "Dovedeni su u diskriminatorni položaj"

Fixbusu poručuju da je adresa kojoj se treba obratiti povodom ovog, kako kažu, insceniranog događaja, je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture koje je im je izdalo te dozvole, bez zakonom propisane prethodne suglasnosti Autobusnog kolodvora u Varaždinu.

Navode i kako ovime Flixbus želi "izbjeći hrvatska pravila i proceduru koje vrijede za sve ostale autobusne prijevoznike u Hrvatskoj", stoji u priopćenju kojeg potpisuje upravitelj prijevoza, Tomislav Kostanjevec.

Pročitajte i ovo Zagrebački kolodvor u zraku - 2 Novi megaprojekt Kolodvor u zraku - i to u Zagrebu: Hoće li iznad ulica glavnoga grada voziti vlakovi?

Odgovor tvrtke Autobusni prijevoz d.o.o. prenosimo u cijelosti.

"Nastavno na medijske istupe tvrtke Flixbus, a vezano uz jučerašnji događaj na Autobusnom kolodvoru u Varaždinu, ispred tvrtke Autobusni prijevoz d.o.o. skrećemo pažnju javnosti kako navedena tvrtka zapravo želi izbjeći hrvatska pravila i proceduru koje vrijede za sve ostale autobusne prijevoznike u Hrvatskoj. Time, ističu iz autobusnog kolodvora u Varaždinu, žele naštetiti percepciji kolodvora i iskoristiti trenutak kada je u tijeku donošenje izmjena važnog Zakona o prijevozu u cestovnom promet. Nameće se zaključak, tvrde, kako Flixbus pliva u mutnom i unaprijed planira medijske manevre u svrhu obmanjivanja javnosti.

Iz tvrtke poručuju kako je gruba neistina da je tvrtka Autobusni prijevoz d.o.o. uskratila pravo na korištenje Autobusnog kolodvora u Varaždinu od 6. travnja 2023. godine tvrtki Flixbus. Iz tvrtke poručuju kako je provjerljiva i javnosti dostupna informacija da navedenom prijevozniku nije zabranjen ukrcaj i iskrcaj putnika za javni prijevoz koji obavlja temeljem dozvola koje mu je izdalo Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i to temeljem prethodne suglasnosti Autobusnog kolodvora Varaždin.

Naime, za nastali incident Flixbus naprosto zlorabi činjenicu da su mu za dvije linije, Osijek-Frankfurt i Vukovar-Dortmund, izdane dozvole, iako mu za iste Autobusni kolodvor Varaždin nije dao suglasnost za pristajanje.

Prema tome, adresa kojoj se treba obratiti povodom ovog očito insceniranog događaja je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture koje je Flixbusu izdalo te dozvole bez zakonom propisane prethodne suglasnosti Autobusnog kolodvora u Varaždinu.

U prilogu Vam dostavljamo na uvid stare i nove vozne redove za spomenute linije u kojima se vidi pomak voznog vremena", navedeno je u priopćenju. Vozne redove možete pogledati u galeriji. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene