Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga koruškog parlamenta

Rohatinski poslao odgovore koji će pokazati govori li Sanader istinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Guverner HNB-a Željko Rohatinski odgovorio je na pitanja istražnog povjerenstva koruškog parlamenta za aferu Hypo o poslovanju te austrijske banke u Hrvatskoj, doznaje se u HNB-u.

Guverner je dobio katalog pitanja, a odgovori su upućeni poštom 17. prosinca, potvrđeno je  u HNB-u.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oko afere Hypo Austrijanci žele ispitati Zagorca putem video linka Slika nije dostupna Istraga oko Sanadera Granić: Sve o Hypo kreditu '95. sam rekao DORH-u

Predsjednik povjerenstva Rolf Holub izjavio je kako se još ne zna hoće li pitanja povjerenstva bitiobjavljena, a povjerenstvo će i dalje zanimati Hrvatska jer se u tijeku istrage pokazalo da su poslovi u Hrvatskoj ključ za propast banke Hypo-Group Alpe Adria (HGAA).

>> 'Ja sam bivši premijer, molim vas postavljajte prikladna pitanja!'

>> Slučaj Hypo: Podignuta optužnica protiv Kulterera

'Očekujemo nova saznanja od izjave guvernera HNB-a Rohatinskog, a katalog s pitanjima zastupnika već mu je prenesen', rekao je Holub istaknuvši kako se, među ostalim, radi o mogućim intervencijama iz Austrije i Njemačke kao i o tome kakve su upute bile izdane Hypo Hrvatskoj.

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader je prošli tjedan u iskazu pred istražnim povjerenstvom koruškog parlamenta o aferi Hypo zanijekao da je u slučaju prodaje Hypo-Group Alpe Adria (HGAA) bavarskoj BayernLB 2007. intervenirao kod Hrvatske narodne banke. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene