Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Klagenfurtu

Slučaj Hypo: Podignuta optužnica protiv Kulterera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno odvjetništvo u Klagenfurtu podiglo je optužnicu protiv bivšeg predsjednika uprave koruške Hypo Alpe Adria Bank, Wolfganga Kulterera, objavio je glasnogovornik toga tijela Helmut Jamnig.

Kulterer je zajedno s još dvije osobe optužen za pronevjeru, a optužnica ga tereti i za davanje lažne izjave pred istražnim povjerenstvom koruškog parlamenta.

Pročitajte i ovo Vlasta Pavić i Milan Bandić šteta 100.000 eura Bivša gradonačelnica Zagreba optužena da je izvukla novac iz tvrtke Putinova masera Slika nije dostupna Malverzacije Podignuta optužnica protiv Josipa Gucića

Optužnica za pronevjeru odnosi se na dva slučaja odobravanja kredita. Prvi je slučaj kredita od dva milijuna eura zrakoplovnoj tvrtki Styrian Spirit, koja je kasnije otišla u stečaj, a drugi se odnosi na kredit od 150.000 eura jednom privatnom detektivu.

Prema riječima pravosudnih stručnjaka, optužnica je tek početak pravosudne obrade slučaja Kulterer, budući da austrijsko državno odvjetništvo protiv njega vodi istragu zbog, kako je priopćilo, 'brojnih drugih teških optužbi'.

>> Afera Hypo: Najavljena nova uhićenja u Hrvatskoj

Za pronevjeru je u Austriji predviđena zatvorska kazna od jedne do deset godina zatvora, ako šteta nastala pronevjerom iznosi više od 50.000 eura. Optužnica protiv Kulterera obuhvaća iznos od 2,15 milijuna eura. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene