Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Potraga za Britt: Obitelj nudi 20 tisuća eura za informacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Roditelji nestale Britt oblijepili su Dubrovnik plakatima na kojima nude 20 tisuća eura za informacije o svojoj nestaloj kćeri.

Australske vlasti neće mirovati i učinit će baš sve kako bi pronašle Australku nestalu u Dubrovniku sredinom rujna, rekao je premijer Kevin Rudd i dodao da je to teško jer je riječ o drukčijoj zemlji i drukčijoj kulturi, piše danas internetski portal vijesti Perthnow.

Pročitajte i ovo Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Dankini roditelji nakon razgovora napustili policijsku postaju: Jedan detalj upao je u oči

Britt Kathryn-May Lapthorne (21), posljednji je put viđena u disco-klubu u Dubrovniku 17. rujna, nakon čega je dubrovačka policija objavila da je pokrenula istragu, no dosad bez rezultata.

Činimo sve što možemo s vlastima kako bismo je pronašli, to je vrlo teško, to je drukčija zemlja, drukčija kultura, no nećemo mirovati sve dok ne učinimo baš sve kako bismo ušli u tragi djevojci", citira Perthnow riječi premijera Rudda.

Australska vlada čini "maksimalni" pritisak na lokalne vlasti, rekao je Rudd. Australski mediji prenijeli su u ponedjeljak optužbe djevojčinih roditelja na račun hrvatske policije kojoj zamjeraju nedovoljan angažman, a prozvali su i australsku vladu od koje žele da se aktivno uključi u istragu nestanka.

Australski Channel 9 emitirao je dramatične pozive za pomoć djevojčina brata Darrena Lapthornea, koji od vikenda boravi u Dubrovniku i zamjera sporost hrvatskim vlastima.

"Upravo su mi rekli da je djelatnik Australske savezne policije na putu ovamo, a stručnjak iz Zagreba, iz odjela za umorstva, tek je danas stigao", rekao je Darren Lapthorne.


"Sve to predugo traje, to je vrijeme koje oduzimaju Britt, ona to već sada plaća. Očajni smo... sve to ne izgleda dobro", zavapio je.

Policija iz Dubrovnika odbacila je optužbe roditelja ustvrdivši kako se slučajem nestale Australke bavi kao prioritetnim.

"Ovaj slučaj je naš prioritet. Radimo na terenu, imamo neke dojave pa ćemo uskoro vidjeti što će se dogoditi. Ovakvi slučajevi se ne rješavaju u dan ili dva", kazao je u ponedjeljak zamjenik načelnika dubrovačko-neretvanske Policijske uprave Ivan Kukrika. 

Premijer Rudd pokazao je razumijevanje za ogorčenost djevojčine obitelji zbog stanja neizvjesnosti koje je "užasno, aspolutno užasno".

Rudd je rekao da će australske vlasti poslati u Dubrovnik i druge pripadnike savezne policije, bude li potrebno.

Darren Lapthorne optužio je hrvatsku policiju da još nije pregledala snimke sigurnosne kamere na izlasku iz diskokluba iz kojeg je Britt izašla u pratnji šest djevojaka i dvojice mladića.

U utorak u Zagrebu boravi predsjednik australskog Senata John Hogg koji je u razgovoru s predsjednikom Sabora Lukom Bebićem razgovarao i o slučaju nestale Australke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene