Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bauk ne skriva brigu

'Treba nas zabrinuti to što 70% građana ne podržava odluke Vlade'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Niz je reakcija na jučerašnji Crobarometar, koji provodi Ipsos Puls, a objavljuje Dnevnik Nove TV, prema kojemu je koalicija na čelu s HDZ-om preuzela vodstvo. Predsjednik HDZ-a je zadovoljan, dok iz redova SDP-a stižu poruke da su svjesni razočaranosti birača.

Tomislav Karamarko je zadovoljan najnovijim rezultatima Crobarometra prema kojima je HDZ sa svojim partnerima trenutačno prva politička opcija. Uživa potporu 25,1 posto birača.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Crobarometar Sljedeća Vlada nemoguća bez Mirele Holy ili Saveza za Hrvatsku Slika nije dostupna Hrvatska nakon dvije godine CROBAROMETAR Vladi se sve manje vjeruje: Milanoviću i Karamarku najlošiji osobni rejting

'Mi smo prošle godine na izborima dokazali da smo prvi, i na lokalnim izborima i na izborima za EU parlament. Ove godine će to biti još izraženije', rekao je Tomislav Karamarko.

HDZ-OVA KOALICIJA PRETEKLA SDP-OV KUKURIKU!

Karamarko: Rezultati nas vesele, ali...

SDP-ova vladajuća koalicija ima najlošiji rejting od dolaska na vlast - radi se o potpori od 23,7 posto.

'Mislim da niti naš rejting ovisi o rejtingu HDZ-a niti rejting HDZ-a ovisi o nama, svatko se bori u nekakvom svom glasačkom korpusu', ističe Arsen Bauk, ministar uprave. 'Što se tiče našeg glasačkog korpusa ostaje ona ocjena koju sam izrekao i prošli mjesec, a to je da su glasači SDP-a još uvijek distancirani i razočarani iz nekih razloga i da biraju one opcije koje su nama ideološki bliske, ali nije SDP', dodaje Bauk.

SDP-ovi glasovi tako odlaze OraH-u, koji je postao treća politička opcija i stranka koja jedina posljednjih mjeseci ima konstantan rast. Trenutačno uživa potporu 10,8 birača.

'Na nama je da u slijedećem vremenu te naše glasače vratimo, a to možemo jedino tako da se počnu vidjeti rezultati reformi koje provodimo', tvrdi Bauk.

No svjesni su vladajući i da njihovu politiku podupire tek 19 posto birača.

'Ono što nas također treba zabrinuti je visoki postotak onih građana koji ne podržavaju odluke i politiku Vlade RH. Njih je već drugi mjesec preko 70%', rekao je Bauk.

Iako nisu očekivali skidanje s trona kao treće snage, laburisti su zadovoljni podrškom od 8,8 posto birača.

'Ova anketa je dokazala da imamo stabilnu potporu u biračkom tijelu. Ovaj mjesec imamo 0,1 indeksnih poena veću potporu no prije', rekao je Dragutin Lesar.

Predsjednik Ivo Josipović i dalje je omiljeni političar. No i njegova popularnost bilježi lagani pad. Prvi put je ispod 70% i njegov rad u ovom trenutku podupire 68 % birača.

'Evo ja ne mogu reći da sam nezadovoljan. Podrška je zaista visoka. Nešto se spustila, ali to s obzirom na opće stanje u državi nije nešto što čovjek ne bi mogao očekivati', zadovoljno tvrdi Josipović

Da Hrvatska i dalje ide u lošem smjeru, misli 77 posto birača.

Istraživanje je provodio IPSOS Puls u razdoblju od 1. do 15. travnja, na uzorku od 968 ispitanika. A mogućnost statističke pogreške je plus - minus 3 %.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene